You are here
Home > Iklan > Jemputan Event > Mengharap Bintang – Ezad, Bekas Vokalis Exist

17,417,236 total views, 5,631 views today

Mengharap Bintang – Ezad, Bekas Vokalis Exist

Ada sesiapa sini kenal siapa Ezad?

Ala vokalis Exist yang mengantikan Mamat pada tahun 1994. Tetapi si Ezad ini telah berundur dari kumpulan Exist hampir 5 tahun.

Beliau kini kembali dengan album terbarunya di bawa syarikat rakaman MVM Production dan Universal Music Malaysia.

Bro telah dijemput untuk menghadiri majlis perlancaran album terbaru Ezad iaitu “Mengharap Bintang” di RedBox, Sogo.

Lagu yang dimuatkan di dalam album ini termasuk 4 lagu beliau bersama kumpulan Exist.

Antara lagu yang terdapat dalam album ini :-

  1. Mengharap Bintang
  2. Gambaran Sebuah Rindu
  3. Kau dan Aku Yang Dulu
  4. Tiba-Tiba Teringat
  5. Percintaan Ini
  6. Alasanmu
  7. Dirantai Digelangi Rindu
  8. Masih TerserlahAyumu
  9. Mengintai dari Tirai Kamar
  10. Rindu Serindu Rindunya

Album ini turut membariskan komposer yang pernah berganding bersama Ezad sebelum ini seperti Saari Amri, Eddie Hamid dan Haron Ahmad termasuk 2 komposer baru seperti Manusia Putih dan Ed Lazim.





Lirik Lagu – Mengharap Bintang

Remuk-remuk jantungku
Sakit-sakit hatiku
Saat kau tinggalkan diriku
Sunyi hidup tanpamu

Sungguh perih hidupku
Sungguh sepi malamku
Betapa sedihnya jiwaku
Menantikan dirimu

Ku rindukan dirimu
Rapuh hidup tanpamu
Kembalilah peluk hatiku
Temanilah mimpiku

Patah sayap cintaku
Jauh dari kasihmu
Lagu ini hanya untukmu
Kembalilah cintaku

Tuhan tolonglah diriku
Kembalikanlah cintaku
Aku kan setia menunggu
Hingga hujung nafasku

Tuhan tolonglah diriku
Khabarkan aku menunggu
Sampai kapan pun ku tunggu
Kerna dia hidupku

Bicara Bro : Dalam banyak-banyak lagu yang ada dalam album ini, Bro paling suka lagu “Percintaan Ini”

Tapi lagu paling berhantu pada bro adalah “Ibu” nyanyian Mamat Exist.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

32 thoughts on “Mengharap Bintang – Ezad, Bekas Vokalis Exist

    1. ezad…satu nama yang gah satu masa dahulu bersama exist..Jay ingat lagi masa kecil2 salalu dgr kumpulan exist..Lagu yang memang berhantu lagu ibu..:)

    2. thn lepas dah keluar ?apsal mcm tk pernah dgr? hehe mesti sbb tk popular lagunye. zaman dulu2 dia popular la gak jesnita la , juita la apa la…skrang dh kureng, tp yg baru ni tk tahu la.mcm ok je.

    1. yups ezad lagi hensem sikit je dari abg Jay tu..hahaha..kite tak kenal ezad ni mcmana..kalau nak tahu dia sombong ke tak tanye BroFramestone..hehe

    1. ade lagi..tapi tak ingat tajuk ape ..dia bnyak berlakon dari menyanyi..tapi now harap album dia boleh meletup kembali..:)

    1. sbb faz tak ckp pon nak beli.tk pernah kot beli cd ke kaset ke….tk minat..dgr radio jela..hehe~pernah burn cd n dvd je.ngeh2

Leave a Reply

Top