You are here
Home > 1001 Pictures > Foto Pilihan > Kalau Ayam KFC Habis? Dekat Sini Lagi Banyak Ayam

17,440,054 total views, 3,909 views today

Kalau Ayam KFC Habis? Dekat Sini Lagi Banyak Ayam

Korang masih ingat tak kes minggu lepas mengenai kes krew KFC pukul pelanggan akibat di komplen ayam KFC dah habis.

Bro sendiri pun pernah kena kes macam tue.

Bukan kes komplen krew KFC ataupun kes kena pukul dengan pekerja dorang.

Bro hanya kena tunggu lebih satu jam sebab ayam tak masak lagi.

Kalau korang rasa ada masalah nak beratur panjang-panjang kemudian hidangan yang korang mintak belum masak ataupun dah habis.

Apa kata korang layan dekat sini pula 🙂

Bicara Bro : Bro tiap-tiap bulan memang akan makan di Nandos.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

16 thoughts on “Kalau Ayam KFC Habis? Dekat Sini Lagi Banyak Ayam

  1. memang banyak ayam. tapi rasanya kes KFC tu sebab staf depa tu kepenatan kot. sebab lepas kes tu ada gak beli KFC kat Tesco Bandar Baru Nilai. kita habak bungkus bleh plak depa letak dalam pinggan. panggil berulang2 kali pon tak dengar. tapi nasib baik ar sebelum depa letak kentang putar tu depa dengar and baru ar depa masukkan dalam kotak..

    kesian tgk kerja penat gitu. tapi tak der ar sampai nak maki2. just bagi senyuman jer sudah.

    1. kalau ikutkan….

      berbaloi x, dengar harga rm3-4 sejam di bayar untuk menguruskan front desk management… 6-8 jam sehari berdiri berurusan non-stop dengan pelanggan…

      tanpa ada jawatan tetap dan terjamin… dengan kursus asas tanpa kursus profesional… kita tak boleh nak aspect mereka boleh deliver service terbaik kepada pelangan…

      sebab tue, hotel bg extra income bergantung dengan beberapa jumlah star yang mereka kumpul sepanjang bulan tue termasuk basic…

      bro pernah kerja restorant as assistance manager… walaupun yang datang semua datuk datin.. service kena bg yang terbaik… bezanya.. sure xnmpk pelanggan beratur panjang + suasananya kurang stress sikit…

      bro sendiri pun rasa stress macam dekat kfc

Leave a Reply

Top