You are here
Home > Bersama BroFramestone > Fitrah Manusia Bersama BroFramestone > Ingatlah, Dosa Korang Masih Mak Bapa Yang Tanggung

17,439,714 total views, 3,569 views today

Ingatlah, Dosa Korang Masih Mak Bapa Yang Tanggung

Terasa pelik seketika,

Ke bro sendiri yang terkena tempias culture shock?

Dah lama rasanya bro tidak meluangkan masa di tempat umum melihat dan memerhati kerenah manusia.

Petang ini bro lepak di Mc Donald akibat ketidak adaan elektrik dari pukul 3 – 7 petang.

Satu tempoh masa yang lama bagi bro. Bak kata orang, masa itu emas. Bagi bro, masa itu duit.

Nilai duit makin bertambah, nilai emas..?? Esok lusa boleh naik, dan boleh jatuh.

Ternampak bebudak baru habis sekolah melepak di sini..

Comel dan cute miut bro tengok, badan pun kecik, xnampak macam dah up (dah nak up ada la kot).

Berpelukan dengan lelaki (yang masih berbaju sekolah) tengok dorang pun dh dapat rasa batang masih lembik + spender pun mak bapa sponsor.

Bro tak kisah pun, mungkin ini culture sekarang.

Tapi yang xtahan, tangan sebelah memegang rokok. Sebelah lagi..?? Korang fikir-fikirkan.

Ingatlah, hidup ini tak lama. Dosa korang pun masih mak bapa yang tanggung.

Selagi dorang masih hidup. Hargai mereka.

Memang apa yang korang buat, mak bapak tak tahu. Tapi dosa korang tetap akan mengalir kedalam akaun mereka.

Bicara Bro : Teringin nak bawa mak ayah ke Mekah bersama- sama.

Bro dah lupa akaun Tabung Haji bro T-T

Gambar di atas sekadar hiasan, bro ada je amik gambar dorang guna phone. Cuma malas nak upload dalam blog ini.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

9 thoughts on “Ingatlah, Dosa Korang Masih Mak Bapa Yang Tanggung

  1. kalau nak crita mengenai masalah disiplin budak2 zaman skarang ni, rasanya setahun punya entry pun boleh cover..banyk sgt masalah diorng ni.. macam mana la nak overcome semua ni..

Leave a Reply

Top