You are here
Home > Bersama BroFramestone > Isu Panas Bersama BroFramestone > Bayi Dibuang Dalam Baldi Surau

17,442,644 total views, 1,855 views today

Bayi Dibuang Dalam Baldi Surau

Terbaca berita yang berlaku di Bachok, Kelantan.

Dimana mayat bayi perempuan dipercayai baru dilahirkan ditemui dalam baldi di sebuah surau.

Gerakan memburu ibu kepada bayi ini diteruskan oleh pihak polis bagi membantu siasatan.

Apa yang korang perasan dari apa yang bro tulis di atas? Atau korang tak perasan apa yang ingin bro sampaikan di sini?

  1. Kejadian berlaku di Kelantan (maaf, tiada niat nak timbulkan isu negeri)
  2. Baldi di sebuah surau.
  3. Surau?
  4. Kenapa ibu kepada bayi diburu?
  5. Gambar di atas hanya sekadar hiasan.

Sama-sama kita fikirkan

Bicara Bro : Baca dalam surat khabar hari ini. Banyak kes khalwat disajikan kepada pembaca.

Kebanyakan hotel bajet menjadi sasaran. Dan yang dikantoikan bajet diri macam tak bersalah, dah berkahwin mahupun ada yang mengaku mereka sudah bertunang.

Bajet bertunang itu seperti telah mendapat green light.

 

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

9 thoughts on “Bayi Dibuang Dalam Baldi Surau

  1. kenapa x diletakan je kat dlm surau lau x nak sekalipun….kenapa mesti dlm baldi…..otak buh kat bawah tapak kaki…hampeh!!!!

    1. tyme buat ingat sedap je..tapi bila dah ngandung hah mulalah tak tentu arah..Nafsu ikut telunjuk syaitan mmg macam tu..

  2. astaghfirullah…Kenapalah manusia zaman sekrang ni..seolah xde otak..Sedangkan binatang sayangkan anak..ambil contoh kucing..betapa dia sayangkan anak dia..kehulu kehilir angkat anak dia semata supaya anaknya dkat dgn dia..ini pulak manusia yg takda hati perut..Yang patut di cari dua2..si lelaki dan si ibu itu juga..

  3. memang kesian sangat kat baby tu..
    minggu ni duk wad baby, sedih dengar berita mcm ni,
    org yang tak dapat anak bertahun2 nk sangat anak,
    ni dapat anak senang je buang, paling menyadihkan baby ni meninggal..huhu

  4. Adoii , kenapa jadi macam tu … adakah sebab peraturan Negeri tersebut terlalu ketat dan kejadian sebegini terjadi sebab mereka semua culture shock especially bila mula berhijrah ke negeri lain..?

Leave a Reply

Top