You are here
Home > Tip Bernas Bersama Bro Framestone > Wanita Berbaju Merah Lebih Menghairahkan

17,431,060 total views, 4,904 views today

Wanita Berbaju Merah Lebih Menghairahkan

Anda sebenarnya nampak lebih seksi dan menggoda di mata lelaki yang melihat anda bila memakai baju warna merah.

Demikian mengikut hasil kajian daripada seorang professor Psikologi Dr. Andrew Elliot dari University of Rochester di New York yang disiarkan di laman health.com.


Info ini bro perolehi dari sahabat blogger bro : MyJazmanie.

Dari apa yang bro faham & hasil perbualan bersama empunya blog,

Lelaki mudah tergoda dan teransang dengan wanita yang berbaju warna merah [dah macam kes lembu dok tanduk2 kain merah yang dikibarkan oleh moderator (ye je namanya nie) di mexico].

So bro tertarik dengan hipotesis yang Mr Jaz utarakan

Hipotesis : Teman wanita berpakaian merah semasa dating menyebabkan lelaki naik stim ! huhuhu

Hipotesis ini di utarakan untuk melengkapkan lagi thesis berkaitan:-

“Research pasal kes keterlanjuran.. rasanyanya survey akan mengatakan mereka berbaju merah berapa percent ek”

He…23x rasanya, ada x insan yang sudi menjalankan reasearch sebegini. Bro sokong je.

Ok bro ada beberapa tips yang boleh anda kongsikan bersama.

Buat Wanita-wanita

Jika anda rasa tidak mahu menarik perhatian mata-mata hitam liar. Elok jangan berpakaian berwarna merah. Takut dorang tak terkawal nanti, lepas tue tuduh golongan lelaki melakukan sexual harassment pada anda.

Melainkan jika anda berniat nak menyerlah & menggoda lelaki lain.

Pastikan mereka masih single [single 3 pun xpe, ada lagi kekosongan tue], suami orang jangan sekali, 2-3x xpe he..23x.

Risiko : Anda tanggunglah sendiri ek.

Buat Lelaki-lelaki [Lucky Laki]

Pastikan anda berhati2 dengan lengang lenguk wanita berbaju merah. Tersilap langkah, anda tercundang. If terlangkah kanan, tue rezeki korang la kan.

Tapi ingat, jangan tersyok sendiri ek. Kekadang niat dorg bukan nak mengoda tapi tergoda dek tarikan warna merahyang membaluti tubuh mekar meraka. Maka berhati-hati la ek (bro dah pesan awal2 nie)

Buat Pasangan yang dah kahwin

Jika terasa hubungan anda dingin, gunakan warna ini untuk meningkatkan rembesan enzim yang mampu meningkatkan keinginan dan kemahuan untuk bersama.

Insya’lah proses reproduksi manusia berjalan lancar [sebelum menjamah baca doa dulu ek, maka tiada makhluk ke-3 mendampingi].

Buat pasangan yang belum kahwin

Elok jangan membiasakan diri berbaju merah bila bersama, takut adik si abang xboleh nak dok diam.

Tak pasal-pasal terlayan & melayang nanti. Coz time la terasa nak cuba, terasa nak test, terasa nak try [bukan sama ke maknanya]

Buat pasangan yang dah kahwin tapi xnikah lagi

Cepat2 la nikahnye, stop wat dosa tue.. ish..23x korang nie.

Fikir-fikirkan & selamat beramal

Entry ini tiada kaitan dengan RedMummy – kecuali warna kegemarannya sahaja.

Jika sudi, klik button recommend dibawah.

Terima Kasih.

Bicara Bro : Terus terang bro katakan, bro memang mudah tertarik dengan perempuan yang berbaju merah. Walaupun muka tak cantik atau comel.

Sebabnya…?? Sebab bro tengok baju dia dan bukan muka dia.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

72 thoughts on “Wanita Berbaju Merah Lebih Menghairahkan

    1. he..23x pakai bila perlu je la he..23x

      bro kekadang pun berbaju merah.. tp bukan merah menyala la ek

    1. ops… perempuan tue ek he..23x

      tue marketing strategy.. sebab tue laris je jualan dorg mase mula2 kuar he..23x

      xde ek.. xpe2…

    1. ye ke.. usha keliling.. ada x mata2 liar memerhati he..23x

      cara terbaik, cepat2 bukak baju.. bro cover nie

    1. kalau dD berbaju merah ek..

      sure bersemangat & proaktif cam kat gatsby deodorant street fair hari tue..

      kan kite sume berbaju merah

    1. he..23x warne fav ek.. meh bro tengok sikit

      mmg dari dulu merah itu menghirahkan… cuma nak cover bagi sedap didengar.. dorg buh la “merah itu menawan”

      kalau ckap ayat direct, xleh nk cuci mata [bagi mata-mata yang liar]

  1. aku lak rasa kalau warna hitam..sebab dia naikkan keputihan kulit si pemakai…

    kalau tshirt ketat plak..warna kelabu taik anjing tu..fuhhhh..wallaaaaa

  2. mana komen aku tadi??

    taip balik la..aku suke yg pakai warna itam..kena plak kulit cerah..fuhhh..bertambah cerah dan menggeramkan

    kalau t-shirt ketat lak, warna kelabu taik anjing..fuhhh

    1. komen td ade je.. cuma kne tgu di approve jika pertama kali mengomen di sini

      anyway thank coz sudi mengomen…

      berbaju itam pun menarik gak.. cuma susah nk nmpk bntyk tubuhnya.. cam mne nk cuci mata kan huhu

      peh citarasamu… ye ke menarik t-shirt ketat warna kelabu taik anjing?

    1. amboi mu…

      leh bg link x pasal cerita lelaki berbaju merah tue… mahu gak tahu

  3. Kalau baju merah macam gambar kat atas tu, toksah kata merah, warna kelabu taik anjing pun lelaki suka. Seksi bangat.

    Agaknya lelaki ni mungkin sama spesies dengan kerbau /lembu / seladang, tengok merah je naik syeh.

    1. he…23x lelaki nie mudah tergoda dgn perempuan n kereta…

      xmacam perempuan… muda tergoda dgn sale sane sini he…23x gurau je huhu

      mau xnaik syeh… merah nie dah naik perhatian.. dah perhatian tertarik.. mahu ade yg diperhatikan.. dah perhati. ade je la yang ternampak even xnampak..

      last2 ternafsu la pulak

    1. perhimpunan baju merah hari itu tiada kaitan dengan aktiviti mengulingkan kerajaan Thailand

      ada masa lagi kite jumpe ek mak su

  4. kehkeh. saya suka pakai tshirt baju merah. nampak macam cerah sikit kalau pakai warna merah. bahaya ni lepas baca post ni, xboleh la keluar dengan bf pakai baju merah lepas ni πŸ˜›

    1. kalau bf leh tahan xpe if nk berbaju mereah mase kuar date.. takut org keliling je yg xtahan huhuhu

      bro pun kekadang berbaju merah gak

    1. beli je baju warne lain.. if amik merah.. jgn la terlalu merah or 100% merah…

      xsalah bergaya asalkan bertempat.. krg en lanun xleh nak dok diam huhu

  5. ada baju color merah tp taklah suka sgt..biasa2 jer…

    bro mesti suka color merah kan??? gambar bro dua2 pakai baju/jubah merah..theme color blog pun ada color merah…wah!! πŸ˜‰

    1. he..23x ish izzan nie huhu

      bro suka warne kuning..yup kuning… harap maklum [tu epasal otak ala2 kuning gitu]

      bro pakai baju merah pun sebab nk padankan bro dengan die… yg jubah tue xleh nk wat ape2.. coz mmg jubah tue dah warne tue.. xkan nk celup kaler lain…

      blog nie ade theme2 merah sebab ianya mampu menarik perhatian org lain… [kira blog ini menggoda juga la ek]

    1. Amboi statement,

      boleh kne gam dari dunia berblog nie [hari tue jumpa ReD xsempat nak berpic or teransang dengan die he..23x coz aku dia dan mereka sume berbaju merah.. terima kasih Gatsby & Nuffnang]

      Dengan RedMummy cam mne ek

  6. Salam Bro,

    Lady in red one of many tools being used in Dajjal system..

    Satu perancangan Dajjal mempengaruhi dan menggoda umat manusia..
    Ade penjelasan dalam The Arrivals Pt 13 (lady in red).
    Jgn Tergoda.. Moga terpelihara dari fitnah Dajjal..

  7. ske entry ni! 2 thumps up! tapi kan bro rasany ikut jenis kain jugak kot. if yg mmg ikut bentuk bdn ala2 lace tu, mmg menggoda dan tergoda la. tapi kalau setakat tshirt bese tu may be tak la kot. tp depends la kot dgn nafsu dan aura masing2. pendapat sy la. πŸ™‚

    1. thank,

      dah lama xwat entry-entry cam nie.. coz bz dengan korje… wat entry sambil korje.. if ade idea pun susah nk di olah

      yup betul tue. baju berwarna merah cuma salah satu faktor je sebenarnye.

      kenapa bro tekankan warne merah & bukan baju merah.

      kalau ikutkan psychology. Warna merah mampu menarik perhatian seseorang walaupun sepintas lalu.

      sekali dah tengok sure 2-3x akan tengok balik untuk memastikan apa yang dipandang.

  8. sokong aisyah ibrahim kt atas nie.

    kalo pakai bj warne merah tp tshirt labuh n besar sampai ke lutut takde ape kottt.

    len la kalo pakai yang jarang ke yg kain jenis melekat ke badan ke.. tak kisah wane ape pun kompem mata laki tak gi ke lain. haha. πŸ˜›

    1. he..23x mahu xnye… if baju dah confirm melekat kat tubuh.. sure la mata laki leh direct fokus kat part2 tertentu je huhu

      ops t-shirt2 labuh nie pun bahaya jugak.. mudah diselak…

      untuk pandangan aisyah ibrahim bro dah reply..ada masa usha la ek

    1. kat sana terkecualiti coz aku nampak kupon biru je he..23x

      n awek berbaju putih dimana asal aku lalu je die nak spray.. aku lalu je die nk spray.. habis 2-3hari bau dorg je

      he..23x adik aku terkawal je

  9. salam..
    kiki.. geli hati membacanya..

    hurm wat masa ni dok ada lagi baju kala merah bro..

    tapi tergerak hati nk cari 1..hehhe..

    dia ada bg suri bju kala merah tapi suri kureng minat le bro..huhu..tak sangka ada sb d sblik kala tu yer bro πŸ˜‰

    1. w’salam

      memang ada sebab pun.. macam bro sendiri pun kenkadang x bagi gurl kuar berbaju merah…

      bro sendiri pun jarang berbaju merah kecuali nak cari pasal (test market)

  10. uhh!! sgt setuju…kawan lelaki sye slalu ckp camtuh…tpi tgk org gak..ada yg sesuai pakai ada yg x…mgkin yg lbih mnghairahkn tu someone yg berkulit cearh..

    1. yup mungkin juga… ifyg berkulit gelap pakai warne merah agak kurang terserlah keseksiannya….

      pe2 pun sufy jangan la pakai baju merah.. krng ramai yg tergoda nnt.

Leave a Reply

Top