You are here
Home > Iklan > Advertorial > Video Promo “Chinese New Year” Dari Petronas

17,652,844 total views, 7,036 views today

Video Promo “Chinese New Year” Dari Petronas

Selamat Tahun Baru Cina & Gong Xi Fat Cai.

Lagi beberapa hari kita akan menyambut tahun baru cina dan tak salah rasanya jika bro ucapkan kepada pembaca blog bro.

Anda dah lihat video promo perayaan ini dari Petronas tak?

Jika belum, jom kita tengok video promo “Perayaan Tahun Baru Cina 2012”

Meh bro ceritakan serba sedikit mengenai video ini.

Seperti yang kita sedia maklum, Petronas selalu mengadakan “TV Commercial” khas untuk sesuatu musim perayaan setiap tahun.

Bagi tahun ini, “Coming Home” menjadi “TV Commercial” dari Petronas yang diadakan pengambaran di beberapa buah negara seperti Malaysia, England, Belgium, China dan India

Ianya mengisahkan 6 kisah individu yang tinggal di tempat yang berbeza, mempunyai cara hidup yang berbeza. Tetapi masih setia pada asal usul dan tradisi mereka sendiri.

Ini merupakan beberapa kisah yang dapat bro dapati dari video ini

  • Kisah seorang doktor gigi yang tinggal di kawasan pendalaman India yang terpaksa menyambut perayaan bersama keluarganya di tanah air melalui Skype.
  • Kisah seorang budak di China yang hanya bersederhana ketika makan malam bersama keluarganya
  • Kisah seorang perempuan remaja di London yang terpaksa buat 2 perkerjaan untuk mendapatkan pendapatan tambahan dan sempat menyambut Tahun Baru Cina bersama “keluarganya” – pelangan dia.

Baru-baru ini pihak Petronas ada menjemput beberapa media dan juga blogger ke Pra Tonton Istimewa Kempen Petronas Tahun Baru Cina pada 17 Januari 2012

Ini merupakan beberapa gambar yang boleh bro kongsikan kepada anda semua

Untuk pengetahuan anda,

Petronas juga ada mengadakan kontest untuk anda sertai.

Apa yang anda perlu lakukan, hanya upload gambar yang menarik yang mempunyai aura “energy” sempena Tahun Baru Cina ini.

Pemenang dipilih setiap hari. Bro dah join dah. Jika anda nak nak join, anda boleh join melalui pautan ini https://www.facebook.com/petronas1 dan gambar yang menang akan dipamerkan di Galeri Petronas.

Jangan lupa like fan page Petronas Malaysia untuk perkembangan terkini.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

4 thoughts on “Video Promo “Chinese New Year” Dari Petronas

  1. Mula-mula tengok promo ni di televisyen dah nampak apa yang ingin disampaikan tu,walau berada diperantauan sekali pun,keutamaan untuk bersama keluarga menjadi semakin mudah dengan adanya teknologi.Perayaan Tahun Baru Cina di Malaysia memang unik kerana ia disambut oleh semua bangsa

Leave a Reply

Top