You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Jika Anda Mencintainya, Jangan Biarkan Ianya Pergi

17,411,040 total views, 2,569 views today

Jika Anda Mencintainya, Jangan Biarkan Ianya Pergi

Dalam kehidupan, tak semuanya sempurna.

Tak semuanya seperti yang kita harapkan. Mungkin tidak seperti yang dia harapkan. Mungkin juga tidak seperti yang mereka harapkan.

Tiap kali sebelum aku melelapkan mata.

Aku teringatkan dia, dia dan mungkin dia. Mungkin juga anda.

Anda mungkin antara insan yang mungkin aku cintai, sayangi, benci dan semua perasaan yang wujud dalam hati aku.

Hidup kita hanya sekali di dunia ini.

Jadi, gunakan sebaiknya.

Jika kau benar-benar sayang, nyatakan kepadanya.

Jika kau benar-benar benci, nyatakan kepadanya.

Jika kau benar-benar ingin meminta maaf,  moga ianya dimaafkan.

Bicara Bro : Cinta tidak boleh dipaksa, ianya akan datang sendiri.

Perkahwinan bukan satu bukti cinta, tetapi ianya hanya ikatan. Yang bila-bila masa boleh terlerai.

Cinta kepada Illahi adalah cinta abadi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

22 thoughts on “Jika Anda Mencintainya, Jangan Biarkan Ianya Pergi

    1. sebab setiap orang mampu memberi kenangan berbeza buat kita…

      jika semuanya sama… maka tiadalah beza dia dengan orang lain.. bila tiada beza maka senang untuk melupakannya

  1. Hmmm.. Kadang-kadang kita yang suka menyukarkannya.. Cinta sebenarnya simple.. Tapi itulah kan, keadaan, diri kita sendiri, membuat cinta tu jadi sukar.. Sampaikan kadang-kadang kita tak sedar ia dah pergi.. T_T

    Take care Bro.. 🙂

  2. adakalanya kita perlu melepaskanya walau dalam keadaan terpaksa. Mungkin ada hikmah disebaliknya dan jika bala disebaliknya, tidak perlu ditangisi kerna itu pilihan yang dipilih setelah pemikiran di perah semalaman.

Leave a Reply

Top