You are here
Home > Bersama BroFramestone > Fitrah Manusia Bersama BroFramestone > Berhati-Hati Dengan Kekasih SMS

17,431,817 total views, 5,661 views today

Berhati-Hati Dengan Kekasih SMS

Perkenalan bermula dari tersalah call atau tersalah hantar sms.

Mampu membawa kepada bibit-bibit cinta walaupun masing-masing tidak pernah berjumpa. Sekadar berhubung melalui sms.

Melalui sms-sms yang diterima mampu membuat sesetengah insan angau dan mudah jatuh cinta walaupun tidak pernah berjumpa.

Itu yang terjadi kepada wanita berusia 32 tahun yang mahu bertemu ‘kekasih SMS’ buat pertama kali selepas berkenalan melalui telefon sejak lebih sebulan lalu.

Pertemuan indah diimpikan bertukar tragedi apabila dia dirogol lelaki terbabit.

Akibat termakan pujukan manis lelaki berusia 20-an itu, menyebabkan beliau sanggup menempuh perjalanan lebih lima jam dengan menaiki bas dari Dungun, Terengganu untuk bertemu kekasihnya itu di ibu kota.

Bicara Bro : sms yang diterima mampu buat seseorang tersenyum, dan mungkin juga mampu buat seseorang teransang sehingga mengundangkan keinginan yang tak sepatutnya.

Kalau kenal atau pernah jumpa tak apa. Sekurang-kurangnya kenal.

Ini, entah dari mana datang. Lepas tue melayan. Semuanya bermula dari salah no, salah hantar sms etc. Belum kira kes no tel yang di iklan di dalam toilet.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

29 thoughts on “Berhati-Hati Dengan Kekasih SMS

    1. Itu la pasal…

      Bro paling pantang kalau ade perempuan jatuh hati kerana keromentikan di sms.

      Ramai yang bro jumpa.

      Tengok lelaki tue pulak, biasa-biasa je. Tak nampak pun macam romantik ke caring ke ape ke.

  1. wah dungun?? kesian sungguh..umo dh 32 tp melayan gk mende2 camni..bukan niat nak kutuk..maybe kat dunia realiti xde sape melayan dia sbb tu kot dia terpaksa lyn org2 yg tersilap no mcm ni.. jauhkan lah

  2. macam2 dlm dunia sekarang ni. Takleh nak percaya 100% dgn semua tu. Sy mmg tak layan sms or call dr no yg tak kenal.

    Tp teringat satu kisah yg jadi kat sy. Si lelaki salah call, bukan sekali tp berkali2. Then berkenalan dan berjumpa. Now kami jadi kwn baik lepas dah 5thn berkwn. heee!~

    1. Wah bagus la…

      bro pun pernah juga.. dari salah call terus jadi kenalan..

      dan kali terakhir bro jumpa dia, masa teman dia time arwah ayahnya nazak di hospital..

      now dah tau apa cerita dia.. kisah tahun 2004

  3. tak sangka kan bro. tak kenal orang tue tapi berani layan kan. kalau fyna la, kalau ada yang salah no ke,salah bagi msg ke…maki fyna bagi…opss…kwn2 fyna pun phm. kalau diorang guna no baru,mesti kene letak nama dlm msg tue. kalau tak,zasss..

Leave a Reply

Top