You are here
Home > Tip Bernas Bersama Bro Framestone > Apakah Hukuman Paling Setimpal Patut Di Kenakan Kepada Peragut

17,431,815 total views, 5,659 views today

Apakah Hukuman Paling Setimpal Patut Di Kenakan Kepada Peragut

Bro baru sahaja mendapat khabaran yang mengatakan salah seorang rakan blogger (perempuan) jadi mangsa ragut.

Mangsa masih mampu mengingati kejadian,

Peragut menggunakan motor EX5 warna maroon dengan pangkal plat N. Lokasi kejadian di Jalan Bangi.

Pada korang la kan,

Apakah hukuman paling setimpal patut kita kenakan kepada peragut?

Tak kan nak tunggu ada kes orang mati diragut, baru nak bawa ke tali gantung. Kejadian macam nie tetap juga berlaku.

Mereka bukan kisah pun anak dara, isteri orang, warga tua. Budak kecik pun boleh jadi mangsa. Walaupun ragutan dorang hanya bernilai berpuluh ringgit. Nyawa tetap menjadi taruhan.

Bicara Bro : Jangan kata orang yang jalan kaki, orang yang naik kereta pun boleh kena ragut.

Teknik – Langar, Gaduh dan Ragut.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

5 thoughts on “Apakah Hukuman Paling Setimpal Patut Di Kenakan Kepada Peragut

    1. xper bro…sepandai2 peragut, akhirnya akan jatuh ketangan pihak berkuasa juga…hanya masa akan menentukan nasib mereka…klu dpt tangkat, belasah kaw2 dulu, bru surrender dkt polis…

  1. peragut ni tak takut akan hukuman yang diberikan. kerana mereka tahu akan cara-cara untuk melepaskan diri selepas meragut.

    Mangsa ragut sendiri perlu mengambil langkah-langkah yang sepatutnya dari terus diragut oleh peragut yang terdesak untuk menggunakan wang.

Leave a Reply

Top