You are here
Home > Iklan > Advertorial > Anda Juga Boleh Memenangi iPad 2 Dengan Discover U & KLMU

17,652,387 total views, 6,579 views today

Anda Juga Boleh Memenangi iPad 2 Dengan Discover U & KLMU

Kuala Lumpur Metropolitan University (KLMU) telah menampakkan kesan positif terhadap bakal-bakal mahasiswa melalui kempen Discover U yang mereka lancarkan baru-baru ini.

Dengan melalui pendekatan kepada belia melalui kempen secara online, ianya dapat membantu belia dalam menentukan hala tuju dalam memilih bidang yang sesuai untuk mereka ceburi apabila menyambung pelajaran kelak.

Minat sesetiap orang berbeza, begitu juga dengan alam perkerjaan.

Tiada guna berlajar tinggi-tinggi dalam bidang yang tidak kita minati di mana ianya nanti akan member kesan yang negative kepada anda semasa ingin memasuki dunia perkerjaan.

Kempen Discover U ini mendapat feedback 4x ganda berbanding kempen yang pernah KLMU lakukan sebelum ini.
Dalam menjayakannya, KLMU menggunakan social media seperti facebook, twitter dan juga blog untuk menarik belia-belia dan bakal mahasiswa ke laman kempen ini.

Di laman kempen ini, pengunjung boleh mencuba personality test dalam memastikan kecenderungan minat dan juga kerjaya yang sesuai diceburi oleh mereka. Dalam masa yang sama, ia juga memberi cadangan kursus yang sesuai untuk bakal mahasiswa pilih sekiranya ingin melanjutkan pelajaran.

Bagi mereka yang mengambil test ini, mereka berperluang untuk memenangi iPad 2.

Malangnya ia telah berakhir, dan kita sudah mempunyai pemenangnya.

Ianya menerima lebih dari 1,200 penyertaan sejak di lancarkan pada 6 Oktober 2011 dan pemenangnya adalah. Jeng jeng jeng….!!!

Mohd Shabiy Nukhari

Pelajar Jurusan Pengurusan & Perniagaan. Slogan beliau menarik minat para juri.

“When I finish my studies, I want to get more experience about my career and also practice what I study at this institution. After that, I want to have my own business.”

Beliau juga ingin mengajak bekas-bekas pelajar yang mengambil SPM & STPM tahun ini untuk mencuba kuiz yang disediakan di Discover U untuk menolong mereka mengetahui persenaliti dan kerjaya yang sesuai sebelum membuat pilihan untuk menyambung pelajaran.

Masih adakah perluang untuk memenang dengan Discover U?

Mestilah ada. Semuanya atas sebab permintaan dari anda semua. Ianya akan dipanjangkan sehingga 30 Mac 2011.

Mari sertai Discover U dan sertakan slogan yang menarik untuk anda memenangi iPad 2 seperti yang di menangi oleh Mohd Shabiy Nukhari.

Untuk pengetahuan anda,

Anda juga akan berperluang untuk mendapat scholarship bernilai RM1,000 sekiranya menjadi antara yang terawal mendaftar sebagai pelajar di KLMU.

Semua orang boleh menang dengan Discover U

Kempen Discover U mengambarkan kesungguhan KLMU dalam menolong bakal mahasiswa dalam memilih hala tuju dalam meneruskan pengajian mereka dengan memberi nasihat dan panduan dalam memilih kursus yang sesuai dengan diri mereka.

Tidak kira anda terlibat dengan kontest atau tidak, KLMU tetap akan menawarkan hadiah untuk anda 🙂
Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari www.discoveru.com.my atau SMS: KLMU DBG NAME STATE ke 36600

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

16 thoughts on “Anda Juga Boleh Memenangi iPad 2 Dengan Discover U & KLMU

    1. konsepnya sama seperti kita berjumpa dengan kaunseling.

      Macam jumpa kaunseling, kita kena isi borang test kecenderungan.. yang nie cuma dalam talian je..

      yg penting, boleh dapat iPad 2

  1. ini adalah salah satu kempen yang memberi banyak manfaat kepada semua generasi masa kini . selain itu , kempen ini dapat memberi landasan kepada anak muda dalam mencari sesuatu dalam diri sendiri (:

  2. ohkey… sis komen.. hopefully positif n membina:-

    1. senang nak paham tp mcm ‘stret’ sket. takder santai tp kalo pikir2 balik yerler psl entri ilmiah kan?

    2. ader perkataan B.I yg bole di B.Mkan. kalo nk guna B.I maybe bole letak ‘…’

    overally, a good start… hope 2 b improved in the next advertorial….(cheewaahhh!! mcm bagus yea?.. harap2 tak jd mcm kes Dato’ Chef Wan n Adlin A.R…hihihihi)

  3. dengan kempen sebegini mengalakan pelajar lepas spm menyambung pelajaran mereka ke peringat yang lebih baik dan menjamin masa depan mereka.

    kesungguhan KLMU untuk membantu bakal mahasiswa menuju ke arah kecermerlangan seharusnya di hargai oleh semua pihak..

    dan sepatutnya IPTA/IPTS lain harus mengikul langkah KLMU ….

  4. sememangnya program spt ini amat digalakkan.. give a clear view to adik2 lepasan spm.. sebab sometimes they are confused with what they want.. ikut kawan semata but they do not really into that course and know nothing..

    and at the same time, menggalakkan pelajar belajar di dalam negara.. proud to have such excellent institution which is just at same level with oversea..

Leave a Reply

Top