You are here
Home > Uncategorized > Status Teman Lelaki – Bukan Lesen Untuk Keterlanjuran

17,422,098 total views, 3,919 views today

Status Teman Lelaki – Bukan Lesen Untuk Keterlanjuran


Terbaca di dada akhbar hari ini.

2 Kes yang terjadi kepada remaja belasan tahun. Bukan isu yang perlu kita pandang remeh-remeh.

Masalah sosial ini makin melular dikalangan remaja belasan tahun dan dalam masa yang sama memberi kesan kepada masa depan mereka.

Salah seorang remaja berusia 15 tahun, sanggup membunuh bayi yang dilahirkan hasil hubungan terlarang dengan teman lelaki.

Sorang lagi remaja berusia 16 tahun, rupanya mengandung 7 bulan akibat dirogol oleh teman lelaki.

Eh…!!! Teman lelaki..??

Adakah status “teman lelaki” merupakan lesen untuk perlakuan sumbang ini?

Bicara Bro : Pernah terbaca di blog atau di mana, tetapi artikel tersebut berbunyi begini

“Jika nak rasa, kena jadi boyfriend i” – ini kata hikmat yang bro ingat. Macam status “teman lelaki” itu adalah lesen besar je bunyinya kan.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

25 thoughts on “Status Teman Lelaki – Bukan Lesen Untuk Keterlanjuran

  1. Terlalu byk sgt kes mcm ni . Tak tau nak salah kan sapa . Kurangnya nilai keagamaan tu yg mnyebabkan dorg ni jauh terpesong dan aggap bnd ni semua normal . Alah ringan ringan je kata dorang .

  2. Lagi-lagi kalau anak dara yang suka privacy dan dok hadap hp or fb 24jam.. Suhhh suhhh g jauh2. Ustaz ustazah , mak bapak dah cuba kan . Mungkin juga..

Leave a Reply

Top