You are here
Home > Uncategorized > Kalau Tak Reti Jaga Anak, Jangan Gatal Buat Anak

17,652,831 total views, 7,023 views today

Kalau Tak Reti Jaga Anak, Jangan Gatal Buat Anak

Sorry, tajuk entry agak keterlaluan, tapi itu yang ingin bro sampaikan.

Agak pedas, dan bro bukan nak korang fikir bukan-bukan pasal bro ataupun menghentam mana-mana pihak yang terlibat.

Semalam, ada sorang budak + mak dia bro sound je dalam wayang.

Dah nampak anak-anak die merengek tendang-tendang kerusi depan (kerusi bro), boleh pula buat relax cam tak ada apa-apa yang berlaku.

hormatilah orang lain. Jangan jadi selfish tak berempat. Lagi satu, kalau x reti jaga anak, jangan gatal buat anak.

Bicara Bro : Bukan senang nak jaga anak, perlukan kesabaran yang tinggi disertakan dengan iman.

Insya’lah menjadi anak itu nanti sebagai saham untuk kita di akhirat kelak.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

11 thoughts on “Kalau Tak Reti Jaga Anak, Jangan Gatal Buat Anak

  1. ina pon pena kena camtu..rasa nk tangan kn je..mak bapak dorang wat bodo je..pas kna jeling baru xbrani nk tendang2 krusi..agaknye xpena jumpe kerusi n xpenah tgk muvie..tu yg tkinja2 tu.

  2. aku pernah tertampar anak orang bila dia terajang seat aku kat dalam wayang. Tak pasal-pasall..satu wayang senyap. Haha.. sape suh sepak seat aku. kalau sekali leh sabar lagi..ni dah berkali-kali..tak pasal-pasal aku menjerit dalam panggung wayang tu. haha..

  3. mmg ramai paretns yg mcm ni kt lua sna tu..geram je,

    mcm xde ati n perasaan, itu blom lg yg jns pukol2 ank xtntu arh dpn org ramai..mcm org giler je..

    nk kawen carik bini yg ble jga ank, carik laki yg briman xdela jd gile xntu arh..

    -ceyh2 ni mrh jgk ni- huhu

Leave a Reply

Top