You are here
Home > Uncategorized > [Tazkirah] Murah Rezeki Di Pagi Hari

17,675,210 total views, 4,220 views today

[Tazkirah] Murah Rezeki Di Pagi Hari

Orang kata,

Bangun pagi awal-awal, solat subuh dan terus mula mencari rezeki. Insya’lah murah rezeki jika tidak ditangguh-tangguhkan.

Ramai yang sanggup memulakan harinya dengan keluar berkerja seawal 6 pagi. Ada juga yang sanggup berasak-asak dalam trafik jem seawal pukul 7 pagi.

Semua mahu mencari rezeki.

Bukan setakat kais pagi makan pagi, kais petang makan petang.

[Lain la macam bro. Kais pagi ini, 3 bulan nanti baru makan. Beginilah kehidupan blogger sepenuh masa].

Ada juga yang hari-hari mengais untuk makan setiap bulan. Makan gaji la maksud bro tue.

Pagi ini bro ada event di Mid Valley. Event bermula pukul 9 pagi. Awal tak..??

Dan member bro rotikaya.com hubungi bro,

“Bro, awat awal sangat mereka buat?”

“Nak buat macam mana, event orang cina. Pagi-pagi baru ong. Tengah hari mereka boleh fokus benda lain.

Bicara Bro : Kalau la orang melayu ramai yang ikut cara orang cina. Sure ramai yang berjaya.

Sebabnya..?? Mereka tidak suka terikat dengan ofis hour yang selalu kita kejar-kejar bagi punch card tak berwarna merah

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

6 thoughts on “[Tazkirah] Murah Rezeki Di Pagi Hari

  1. betol ckap bro,kebanyakkan orang melayu banyak yang goyang kaki pastu nak cepat kaya tapi kerja lansung tak mahu..Comment ini bukan untuk menjatuh maruah kaum aku sendiri tetapi inilah reality kehidupan sekarang.sorry to say

  2. byk org suka kerja yg mudah dan mendapat hasil yg banyak contohnya ramai anak muda yg menjadi Keldai Dadah, bila tertangkap ………..tengok sendiri muka diorang.

Leave a Reply

Top