17,148,208 total views, 3,597 views today

RM100 Buat Pelajar Sekolah

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)


Untunglah…!!!!

Kerajaan baru sahaja menghulur RM100 buat setiap perlajar dari darjah 1 hingga ke tingkatan 4 yang akan meneruskan pengajian mereka buat sesi 2012 tahun depan.

Hope dorang tak gunakan duit yang diberi untuk benda yang bukan-bukan.

Bagi bro,

RM100 tue sehari je boleh habis. Nak kumpulnya, makan masa yang lama gak if buat dari say.my atau churp2.

Bicara Bro : Iklan bro tak masyuk. Tak ramai yang klik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 thoughts on “RM100 Buat Pelajar Sekolah

  1. nak simpan makan bulan, nak abiskan, tak sampai sejam

    1. Tau xpe… cepat je nak habiskan duit sekarang nie

  2. lepaslah duit buku sekolah anak!

    1. Alhamdulillah…

      Tahun depan buku sekolah naik harga he..23x

  3. Dua orang adik saya kata duit tu awal tahun depan baru boleh dapat Bro.. Dorang baru dapat notis tu tadi.. Awal persekolahan tahun depan.. Huhu..

    1. Oh ye ke…

      Bro adik semua dah masuk U, dah nak habis berlajar dah semuanya…

      Tue yang tak tau tue

  4. Rodrigo Valenzuela

    Itu adalah benar-benar bertindak motivasi oleh kerajaan. Ini akan meningkatkan tahap pendidikan di negara ini. Terima kasih untuk perkongsian.

    1. Moga tidak disalah gunakan dan menjadi isu politik

  5. lepas jugak untuk yuran ..

    1. yuran PIBG adik tahun 5, RM 98 … 🙂

  6. Guna untuk beli buku :3 Untunglah kalau dapat cash, kalau dapat voucer buku memang ke buku lah jawabnya

    1. If voucher….

      Terkurang… kena tambah duit sendiri..

      Terbanyak balance… kira burn

    2. Harap-harap dapat cash :/
      buku teks dah percuma, buku rampaian ada lebih-lebih.

      boleh guna untuk makan ! hua3

  7. budak2 skrng tak heran dah ngan rm100 ni rsanya bro.. tgk la diorng. phone msing2 lg canggih dr phone parent..huhu

    1. he..23x tau xpe…

      RM100 tue cam xde pe2.. tapi bagi bro.. rm100 tue mmg berharga sesangat

  8. Rosalia

    Kerajaan telah memutuskan cara yang sangat baik pendidikan. Orang tidak akan berhenti belajar kerana wang. Ini adalah idea yang sangat baik untuk mencari pendapatan semasa belajar. Idea ini akan menghapuskan buta huruf dari akar.

  9. kalau tak guna duit tu,simpan je dalam akaun SSPN.
    bro,ko dah dapat cashout dari blin tu ke?

    1. Nak simpan tu boleh, tapi nampaknye kene guna jugak… Pasalnye semua harga mai melambung2…

  10. untung betul pelajar sekolah zaman ni ye..

  11. untung giler budak2 sekarang ni….tu kalau malas lagi nak pergi sekolah tak taulah nak kata apa….

    *earning dari says n churp2 dari tahun lepas tak cukup2 lagi RM100..T_T

Leave a Comment