You are here
Home > Uncategorized > Perbincangan > Haramkah Pendapatan Dari Blog

17,452,159 total views, 4,628 views today

Haramkah Pendapatan Dari Blog

Haramkah pendapatan yang diperolehi dari blog?

Ada sesiapa yang boleh bagi tahu dan terangkan kenapa ianya menjadi haram?

Bincangkan bersama.

Note : Pandangan yang menarik akan bro panjangkan untuk entry yang akan datang. Kredit akan diberikan 🙂

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

8 thoughts on “Haramkah Pendapatan Dari Blog

  1. Pendapat dari blog konsep dia memang sebijik macam perniagaan . Malahan blog itu pun dalam kategori perniagaan .

    Rukun jual beli

    Penjual : Blogger lah
    Pembeli :Peniklan
    Barang yang dijual : Ruang iklan
    Harga : Harga ruang iklan lah
    Akad : Contract atau kalau join nuff/innity kan ada terma dan syarat … kalau setakat chat kat facebook pun dah boleh dah .

    *Jual beli dah sah . Sekarang halal atau haram

    Senang jer , kalau wat cara halal maka akan halal . Kalau wat cara haram maka akan haram .

    Contohnya kalau kita jual sirap maka halal lah . Kalau kita jual arak akan jadi haram .

    Sama cam blogging , kita iklan kan sirap akan jadi halal . Kalau iklan arak akan jadi haram .

  2. halal kalau iklan yang diiklankan tak mengandungi unsur alkohol atau arak . Isi kandungan blog berfaedah , kalau yang pelik2 tu boleh dapat dosa kecil pulak . cth : letak gambar model seksi . hheh

  3. kalau kite tak tahu atau tak sedar yang kita dapat duit dr haram rasenye takpe coz kite tak tahu…tapi kalau kite dah tau and saje pura2 xtahu maka memg haram lah baginye…*tak pasti ! kalau ade yg salah tolong tegur ye* hehe

Leave a Reply

Top