You are here
Home > Bersama BroFramestone > Fitrah Manusia Bersama BroFramestone > Hal Dalam Kelambu Jangan Sebar Dalam Twitter

17,436,903 total views, 758 views today

Hal Dalam Kelambu Jangan Sebar Dalam Twitter

Selain facebook, twitter juga menjadi salah satu medium untuk bersosial di alam maya.

Dimana ianya memudahkan sesuatu perkongsian tersebar luas dalam masa beberapa saat. Jika ianya menarik untuk di kongsikan.

Ia secara tidak langsung mendatangkan keburukan jika disalah guna untuk melepaskan perasaan amarah dan juga terlalu mengikut emosi.

Dan yang tak bestnye, bila hal dalam kelambu atau rumah tangga di jaja di twitter.

Dan ini yang selalu terjadi pada sesetengah artis dan juga orang kenamaan di dunia yang terpublisiti dengan isu panas dan kontroversi dari status peribadi mereka.

Baru-baru ini,

Pelakon Nabila Huda Suhaimi berang dan kecewa dengan tindakan bekas suami, Zaidi Zailani kerana didakwa sering memburuk-burukkannya di laman sosial Twitter.

Mungkin disebabkan terlampau marah, anak kepada penyanyi rock Amy dari kumpulan Search itu turut meluahkan perasaannya di laman sosial yang sama.

Antara luahan yang pernah disebarkan di laman twitter,

Bila aku jaga anak baru berapa hari, kau sibuk tanya bila nak ambil anak, kalau aku kerja, tak dapat nak jaga anak, satu dunia kau kecoh burukkan aku! Elok-elok aku tak nak burukkan kau, kau saja cabar kesabaran aku kan?

Bicara Bro : Kerana mulut, badan binasa. Kerana twitter, Apa nak di kater…

Hal dalam jamban dan kelambu pun ada orang kongsikan dalam twitter. Tak percaya? Mesti korang tak aktif bertwitter kan.

Bro sendiri pun tak berani nak melampau-lampau di twitter. Ramai stalker yang suka menyebarkan benda-benda yang tak sedap didengar.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

21 thoughts on “Hal Dalam Kelambu Jangan Sebar Dalam Twitter

  1. maka benarlah hendaknya wahai tuan hamba.
    benda-benda macam ni yang buat gua risau nak cari calon isteri.
    jenis yang kaki twitter. tangan twitter.ketiak twitter.
    bimbang kalau ada masalah rumahtangga.
    habis satu dunia dia nak jaja.
    aih.

    1. senang sahaja…

      jangan cari bakal isteri di twitter mahupun di facebook.

      cari mereka dalam kalangan yang jenis simpan rahsia..

      hal laki bini, korang je yang tahu. Kalau ada orang lain yang tahu.. parah dah tue.. hal yang pasal kepoweran kita xpe gak..

      tapi kalau hal tentang tuuuutttt xpower… malu beb

    1. He..23x bro xkisah pun.. xde benda nak difemeskan pun di twitter tue…

      promote link blog n link2 yang orang klik bro dapat duit je…

      tak kisah dorang nak bangga ke ape ke sebar hal peribadi dorang. jangan sampai memakan diri sendiri. sure tak bangga dah bila jadi cover page depan surat khabar

      lepas tue jadi pembungkus nasi lemak je

    1. hmm bnyk hal2 sy tweet di twitter, kena stop doin something not good like that.. thanks bro kerana ingatkan.. akan cuba kawal amarah dan tak tweet perkara-perkara yang boleh menjatuhkn air muka

  2. inilah dier org munafik yg tatau nk beza mana yg nk dicerita, mana yg nk disorok. kalo tader ilmu n pemikiran singkat, mmg gini jdnyer. tak kira retis or org2 biasa…so, ingatan utk diri kita sendiri gaks…

  3. marah sungguh si nabila tu nampak gayanya…
    twitter ni mmg tak bagus sgt sbb terlalu open…
    nak berhai hai boleh la…
    nak lebih lebih bahya…\nak nak artis pulak tu…

  4. Artis okla bro, diorang tu slalu cari publisiti murahan. Cuba klau terbaca yang collegue sendiri, depan kita lain, dlm FB & Twitter lain. Takut dibuatnya bro…

  5. saya pun malas update twitter sgt2 , takut terjebak , maklumlah kita bini org , selain perasaan suami , sedara mara semua ken jaga hatinya .. sendiri lah beringat

  6. apa nk buat bro.. bila manusia tak bijak gunakan kemudahan yang ada,sampai maruah pun sanggup di gadaikan..

    ## Cute kelambu tu bro… xde besau lagi ke kelambu tu.. kui3

Leave a Reply

Top