You are here
Home > Bersama BroFramestone > Korang Tanya Bro Jawap > [Korang Tanya Bro Jawab] – Bagaimana Nak Tarik Awek Follow Blog

17,437,566 total views, 1,421 views today

[Korang Tanya Bro Jawab] – Bagaimana Nak Tarik Awek Follow Blog

Bagaimana nak tarik awek untuk follow blog lelaki.

Soalan yang ditujukan oleh Abang Ensem kepada bro untuk segmen Korang Tanya Bro Jawab.

Note : Abang Ensem ini, bukan takat ensem pada paras wajahnya tetapi poket dan juga pengisian bengkel & seminar yang beliau jalankan.

Antara pengiklan tegar di blog bro. Tak percaya..?? cer tengok banner dekat atas nie

Jom terjah blog beliau di abangensem.com

Gambar Awek (dah selamat menjadi isteri orang) – Azie Fazieda (sudikan follow blog beliau)

Gambar diambil dengan keizinan.

Jawapan Bro : Pastikan ayat-ayat yang ditulis di dalam blog mampu mendekati hati mereka. Ayat tak semestinya jiwang.

Cukup sekadar menyentuh sanubari perempuan. Mereka suka membaca, cuma anda kena pastikan apa yang mereka suka baca di blog anda.

Jangan bubuh 18sx sudah.

Tak pun, tempek gambar Maskulin anda

Dan sentiasa mengaku bujang. Kalau dah kahwin, tak ramai yang berani nak dekat kecuali mereka merasa anda taraf umur mak bapak mereka.

Peringatan : Bagi yang sudah berkahwin, jangan gegatai nak mengaku bujang tang tang tang. Kecuali berniat nak buka cawangan




Apa pula jawapan rakan-rakan bro yang lain.

Tauya Karuma : Gaya penulisan yang gentle di selit dengan unsur humor. Pempuan tak suka ayat-ayat kasar. Kalau nak cakap juga letak unsur “comel” contohnya Damn You jadi Demyu.

Gentle is the king.

Arieffahmi : Tonjolkan peribadi melalui penulisan.

Nampakkan diri sebagai seorang yang gentlemen,cool,penyayang,caring dan EDUCATED. Kalau macam ni punya penulisan la,laki pompuan,khunsa sume tertarik

Ruby Harun : Seorang awek yang akan tertarik pada blog jejaka iaitu dari segi penulisan blog yang bersahaja, dan mempunyai unsur2 humor.

Kalau lelaki jenis berlagak, ego tinggi sangat, memang xde la pembaca dari awek2 ni…tapi tarikan lawak jenaka, memang di sukai ramai ^^

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

48 thoughts on “[Korang Tanya Bro Jawab] – Bagaimana Nak Tarik Awek Follow Blog

    1. Umar seorang blogger yang maskulin, muka bersih beriman…

      cuma jarang upload muka sendiri dalam blog.

      kalau taio2 entry ada mukanya.. confirm antara blogger jejaka idaman malaya

  1. ramai awek comel yg follow blog ZackZukhairi.. nak ckap penulisan dia yg gentle, tak juga.. sb ayat kdg2 guna bhasa kasar.. guwa-guwa..
    humor? mmg tak sah kalu entry tu tak wat org ketawa or senyum..
    bujang?
    maybe sbb dia bujang kot ramai awek follow blog dia hehe..

    senang jerr~
    mcm aizul marcello slalu ckp,
    menulis guna hati πŸ™‚

    1. tapi ada setgh blogger lelaki xsuka aizul, sbbb terlalu poyo katanya, dan pengakuan ikhlas dari lelaki hehehe

    2. jarg baca blog aizul.. kdg2 jerr, lgpun kalu baca blog dia pn, cuma layan pic dia jak.. hehe..

      mybe sb cara penulisan aizul kot hehe πŸ™‚

      btw, lg suka blog zack sbb sempoi πŸ™‚ πŸ™‚

  2. haha! comel cadangan touya tu. damnyu=demyu. comel la sgt kann. :p

    centu plak.. cane nak tarik blogger lelaki komen blog perempuan. haa. #blogger lelaki kebanyakkannya kedekut nak komen. ye tak?

  3. suka dengan blog yang sempoi, lawak, beri info-info menarik, tak sombong, dan gila-gila..
    tak perlu la blogger tu hensem baru saya nak baca blog dia..kalau ada ciri2 ni dah cukup untuk saya tertarik dengan blog dia..wee~

    1. bagaimana dengan blog bro ek…??

      – macam xsempoi je
      – lawak pun cam xde
      – info-info pun biasa2 je..
      – bro sombong xdatang blog orang
      – gila-gila..?? kenkadang ada gak

    2. blog bro kita masuk gak sebab ada info..kadang tu tajuk menarik so kite baca dan komen**kadang2 kite jadi silent reader je..
      see??maksudnya blog bro juga menarik perhatian..
      bro tak sombong pun..ada je komen2 kat fesbuk

  4. aa betul, sokong finaz jaafar, xperlu ensem, cukup kalau dh lawak, mesti perempuan suka, silap haribulan mmg cari ciri suami yang kelakar kot hehehe..

    kadang2 blogger lelaki yang selalu tayang gambar dia selalu,perempuan mcm naik meluat, sbb rasa mcm poyo, melainkan perempuan tu admire pada blogger tu hehehe…

Leave a Reply

Top