17,148,463 total views, 3,852 views today

Senarai Peserta Maharaja Lawak Mega

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Maharaja Lawak Mega,

Bakal bersiaran secara langsung bermula 28 Oktober 2011 pada setiap hari Jumaat jam 10 malam di saluran Astro Warna 132.

Pertandingan ini akan disertai oleh 17 peserta dari Malaysia, Singapure & Indonesia yang akan merebut gelaran juara Maharaja Lawak Mega

Antara peserta yang bakal bersaing :-

  • Pimai (Sathiya, Imuda dan Yassin Sulaiman)
  • Hiro (Hamdan, Ilya dan Ropie)
  • Boboi (Afdlin Shauki dan Harun Salim Bachik)
  • Anje (Achong & Joey)
  • Osbon (Mr. Os dan Abon)
  • Bawal Power (Bob Kuman dan Sobri)
  • Rap (Aziz Kota, Pak Lah Cecupak dan Rama)
  • Comel (Radhi Khalid dan Bell Ngasri)
  • Lanun (Jegan, Elyas dan Salman)
  • 3G (Yassin, Didie Alias dan Enot)
  • Adlin Aman Ramli
  • Jalil Hamid.
  • Gebu (Hani dan Azian) – Singapura
  • Syok (Ifa Raziah, Suhaimi dan Arif Sudin) – gabungan peserta Malaysia dan Singapura.
  • Bawel (Dodon, Amin dan Dadang) – Indonesia
  • Saehu (Eko, Bocil dan Vicha) – Indonesia
  • Caer (Adetao, Mister Ibo dan Lugiana) – Indonesia

Ianya dijadualkan berlangsung selama 10 minggu,

Selain gelaran Maharaja Lawak Mega, para peserta yang akan muncul juara nanti akan membawa pulang hadiah wang tunai yang cukup lumayan iaitu RM350,000!

Bicara Bro : Hope lawak yang dipamerkan lagi bermutu dari rancangan “Lawak Minggu Ini”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 thoughts on “Senarai Peserta Maharaja Lawak Mega

  1. tak syok kot sebab ramai tak dapat tengok…hope ada la kat youtube.hehehe

    1. Tue la pasal…

      Rasanya akan ada juga dekat youtube tue… ke ada yang buat page tempat nak download benda nie kan

  2. astro warna tak ada kat rumah…tunggu kuar kat mana2lah..hehehe..

    1. boleh langgan kalau nk.. xpuas hati… komplen la pasal astro di blog…

  3. sepatutnya kena sertakan sekali sepah dan jozan. br terangkat.

    1. dorang belum memenuhi syarat minimum old timer (otai), ke dorang jadi pengacara he..23x

    2. ah ha mungkin gk jd pengacara. abesla, mesti lawak diorang overshadow peserta mcmana diorang buat time rajalawak sblom2 ni. huhu

    3. mungkin juga he…23x

      kalau dengan otai2 nie.. elok letak sepah la.. sebab lawak dorang cam lawak orang2 lama…

      berisi dan pedas je kan

    4. yg tu saya stuju. sepah mmg bwk lawak malaysia yg org2 tua slalu buat. dan typical lawak mcmana org seharian kita ni berlawak jenaka dgn rakan2

  4. Astro kat rumah takda.. tak tengok la kot…

    1. Otai je layak…

      Jom layan lawak-lawak orang lama

  5. sis suko Jalil Hamid. seniman serba boleh n sgt berbakat. Suhaimi yg artis S’pore tuh pon klako sgt. tgk muko pom dh gelak.

    1. Kita tengok nnti siapa bakal maharaja lawak mega 🙂

  6. pergh!!!! otai nye level~

  7. adlin aman ramli takde orang nak tag team dengan dia ke?huhu… :p

  8. AC Mizal kan pengacara dia 😀

Leave a Comment