You are here
Home > Uncategorized > Saturday Night Fever

17,459,011 total views, 2,178 views today

Saturday Night Fever

Saturday Night Fever,

Demam malam sabtu kata orang melayu.

Malam ini,

Pukul 1 pagi, bro lepak ditaman yang masih lagi tidak sunyi dan dipenuhi oleh manusia.

Di satu sudut, bebudak motor lepak sambil bersembang. Nak jimat minyak kot. Ke nak plan lokasi race he…23x

Tapi tengok muka sensorang, muka ada wawasan. Gamaknya mereka memang bukan mat rempit. Cuma golongan yang masih belum mampu mempunyai kereta.

Bro doakan korang teruskan wawasan untuk memiliki kereta.

Di satu sudut,

Kereta-kereta berhias dengan lampu dan speaker besar gedabak memeriahkan dan menghidupkan suasana tempat ini.

Ramai yang bro perhatikan agak terhibur.

Sleknya…. Amat bantai lagu sedih je nie bang….!!!!

Nampak gak satu sudut,

Pasangan muda berbual bermanja. Di depan mereka anak-anak kecil berlari bermain.

Ala sweetnya keluarga ini.

Di satu sudut lain ada la sekumpulan lelaki bersama beberapa perempuan.

Tengok gaya macam baru berkenalan.

Tengok gaya lagi, macam tengah di adjust je. Untuk ape..?? Tak pulak bro tanya dorang.

Di tengah-tengah pula,

Persatuan penjual-jual berkumpul sambil bermesyuarat mengenai hal-hal pisang goreng dan yang seangkatan dengannya selepas habis berniaga.

Memang masyuk berniaga.

Bicara Bro : Sekali sekala kita perlu buka mata dengan realiti duniawi.

Walaupun kehidupan kita didunia hanya sementara.

Jangan habiskannya di dunia maya semata-mata. Facebook, twitter etc hanya sampingan. Jangan terlalu ketagih dengannya.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

14 thoughts on “Saturday Night Fever

    1. wat lek jer… ujung mggu adelah mase untuk diri sendiri x kesah la nk spent dgn sape pon janji xde nak buat benda yg menensenkn diri sendiri laa

  1. wahh..mmg sonok dapat lepak2 malam2 kat taman2 gini..dulu slalu gak g lepak kat dataran putrajaya tu..tp la ni dh tak dan smenjak ada qaisara. tunggu dia besar sikit then baru boleh buat aktiviti lama dulu..hehehehe

    1. hehehe.. I am..ekekeke..

      yela..dah bese kan melepak ngan kakak dulu. tak reti sngt nak g lepak sorang2..lgipun risau jugak nk bawak qaisara g tmpt camtu mlm2 kan..

      dataran semban banyak org buat maksiat je..jelik ah..

Leave a Reply

Top