You are here
Home > Luahan Hati Seorang Blogger > Luahan Hati Seorang Blogger [Part 15] Jangan Jadi Blogger Bodoh Sombong

17,436,634 total views, 489 views today

Luahan Hati Seorang Blogger [Part 15] Jangan Jadi Blogger Bodoh Sombong

Luahan hati seorang blogger. Part 15 sudah

Jangan jadi blogger yang kurang bijak (dengan ertikata lain, bodoh) dan sombong.

Bukan bro nak katakan bro ini power atau otai dalam dunia blogging nie.

Cuma hari demi hari ramai ramai blogger yang mintak bro tolong mereka itu dan ini. Antaranya,
– tolong promote blog dorang
– ajak mereka pergi event sana sini
– bagi advertorial untuk blog dorang
– etc

Bro bukan nak berkira. Cuma, berbaloi tak 24jam dalam hidup bro untuk tolong mereka. Sedangkan 24jam yang mereka ada, tidak sedikit pun mereka mahu gunakan untuk menolong diri mereka sendiri.

Salah bro kah itu.

Bro siap nak tolong blogger-blogger melayu naik. Ada kualiti, nampak profesional.

Kalau tak, buat apa bro promote blog mereka dekat syarikat itu ini. Tarik mereka untuk itu ini.

Baik bro fokus pada mereka yang betul-betul berminat nak pergi jauh dalam dunia blogging.

Kalau macam ini la perangai blogger melayu. Lu fikirlah sendiri.

Bicara Bro : Duit tak jatuh dari langgit cam tue je. Semua nak jadi cam RedMummy, jadi macam Ben Ashaari, jadi macam Amanz, jadi macam Obefiend.

Jangan jadi melayu yang bodoh sombong. Pergi cermin blog anda sendiri.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

20 thoughts on “Luahan Hati Seorang Blogger [Part 15] Jangan Jadi Blogger Bodoh Sombong

  1. kalau blogging semua nak mengharapkan orang..itu blogger macam menumpang jek..wat pe. hehee..apa pun tahniah..aku rasa ko akan jadi someone dalam dunia blogging ni nanti..

    p/s:bile rasanya nak kawen weh? ;P

  2. nasihat2 macam ni kena disampaikan kepada blogger2 kita yang masih mentah dalam dunia blogging ni.ni termasuklah aku.kalau boleh biarlah bertapak di dunia blogger ni dengan usaha dan ikthiar sendiri 🙂

  3. kalau ada sumur di ladang
    boleh su menumpang mandi
    kalau su kepalang ajar
    jutaan maaf harap diberi

    Sronok bace enry bro
    buat panduan sumanje ini
    kalau sudi kiranya bro
    sms pada no ini…

    su manje ingin serius berblogging
    bantuan bro amat dinanti
    No diberi untuk blogging
    hanya pada bro su beri

    019-******* sumanje

Leave a Reply

Top