You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Kes Rumah Tangga : Isteri Kikis Duit Suami

17,446,065 total views, 5,276 views today

Kes Rumah Tangga : Isteri Kikis Duit Suami

Dalam kehidupan berumah tangga.

Nafkah hidup dan pembelanjaan rumah tangga berada dibawah tanggungjawab suami bergantung juga dengan kemampuan mereka.

Jika si suami tidak mampu, si isteri seelok-eloknya jangan menambahkan lagi beban. Tetapi mengurangkannya.

Memang tidak elok si suami memakan duit si isteri.

Cuma cukuplah dengan tidak mengikis saki baki duit yang si suami ada.

Sebabnya……………….

Bicara Bro : Bro pernah keluar dengan beberapa orang perempuan.

Bro xkisah nak keluar duit pun if keluar bersama. Cuma jangan melampau sangat sudah la.

Sampai sekali keluar, beratus juga habis. Apa yang bro dapat…? Lain la bro nie jadi Sugar Daddy, ok la juga kan. Ada juga perkhidmatan extra he…23x

Renung-renungkan sampai termenung 🙂

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

11 thoughts on “Kes Rumah Tangga : Isteri Kikis Duit Suami

  1. maka carilah yg sekufu dgn kita…

    *fahami makna sekufu tu kemudian nilai diri kita… bukan kawen ats dasar cinta semata2…lepas kawen byk lg tanggungjawab laki…

    *pernah tgk sorg senior pompn yg dah biase hidup mewah tp kapel dgn laki yg biase2… time kapel pon dah mcm ape tah… sian kat bf tuh

  2. isteri yang bertimbangrasa ialah isteri yang tak sanggup melihat suaminya susah…sanggup berkongsi gaji untuk meringankan beban suami…

    kalau semua nya boleh dikongsi, mengapa tidak gaji kan?

  3. wahhh…sugar daddy eh..ahahaha

    mmg dh jd tanggungjawab suami utk menyediakan segala keperluan utk isteri..tp mengikut kemampuan la..yg isteri pun jgn la melampau sngt demand lebih…kena faham jugak keadaan ekonomi suami..jgn la suami baru keje gaji 1500 dah mintak suami blikan BMW pulak kan,,mmg melampau la tu

Leave a Reply

Top