You are here
Home > Iklan > Advertorial > Discover U : Jom Lihat Bidang Kerjaya Yang Sesuai Dengan Personaliti Anda

17,654,681 total views, 1,761 views today

Discover U : Jom Lihat Bidang Kerjaya Yang Sesuai Dengan Personaliti Anda

Jom Discover U @ KLMU

Bro tujukan entry ini buat rakan-rakan yang masih tercari-cari bidang dan tempat untuk anda meneruskan pengajian.

Takut ada diantara anda yang takut tersilap memilih bidang.

Universiti yang terbaik belum tentu menjamin anda dengan bidang yang ditawarkan jika bidang tersebut tidak sesuai dengan personaliti anda.

Jom cuba lihat kecenderungan anda untuk mengetahui bidang apa yang sesuai dengan personality anda.

Anda boleh mencuba kuiz yang di sediakan di www.discoveru.com.my

Keputusan Bro adalah :- Organiser & Creator

Wow…!!!

Itu memang bidang bro sekarang ini.

Dalam masa yang sama ianya mencadangkan bidang yang sesuai dengan bro iaitu :-
– Architecture
– Landscape Architecture
– Interior Design
– Advertising & Marketing Communications
– Administration Management
– Business Management

Bagaimana pula dengan anda?

Jom lihat kecenderungan anda dengan mencuba kuiz di www.discoveru.com.my

Discover U @ KLMU

Bagi membantu pelajar memiliki pengalaman kolej yang berkualiti, Kolej Universiti Metropolitan Kuala Lumpur (KLMU) menyediakan buku panduan kursus dan kuiz personaliti secara talian terus untuk memudahkan pelajar dalam menentukan kursus pilihan mereka.

Kuiz ‘Discover U-Ujian Personaliti’ ini direka bertujuan membantu lepasan sekolah untuk mengenalpasti personaliti, kekuatan dan minat mereka supaya pelajar boleh memilih kursus yang bersesuaian dengan mereka.

‘Ujian personaliti’ membantu pelajar merancang masa depan dengan menilai sifat peribadi mereka bagi menentukan kerjaya yang ideal dengan mereka.

Pelajar boleh melakukan kuiz ini menerusi laman web www.discoveru.com.my atau menjawab soalan yang terdapat di dalam buku panduan ‘Discover U’ dengan mengirimkan semula jawapan kepada KLMU di alamat yang tertera. Kuiz and buku panduan boleh didapat di laman web www.discoveru.com.my bermula pada 6 Oktober.

Buku panduan kursus ‘Discover U’ akan disertakan dengan topik seperti:
• 10 perkara yang perlu dirancang sebelum melangkah ke dunia kolej
• 10 Tips Memilih Kursus Yang Tepat
• 10 Cara Untuk Memperoleh Pendidikan Berkualiti Dari Kolej Anda
• 10 Perkara Anda Perlu Tahu Tentang Industri Pekerjaan Sebenar
• Prospek Kerjaya Untuk 10 Kursus Popular

Menangi iPad 2

Bersempena dengan pelancaran kempen Discover U,

KLMU akan memberi tawaran kepada pelajar yang giat membuat perancangan awal bagi kerjaya masa depan mereka.

Pelajar yang mengambil bahagian dalam kuiz personaliti dan menghantar slogan yang paling kreatif berpeluang untuk memenangi iPad2.

Video Komik

Pelajar juga boleh menyemak siri video komik berkisarkan rahsia fantasi, harapan dan impian yang akan menampilkan tujuh watak yang sedang merenung masa depan mereka.

Siri komik yang dipenuhi adegan lucu, dramatik, tragis dan pada masa yang sama menyentuh perasaan ini digarap dengan gaya komik retro dan boleh ditonton di www.discoveru.com.my bermula 6 Oktober 2011.

Video Pertama

Video Kedua

Nantikan video seterusnya…….

Selain itu, KLMU juga memberikan tawaran istimewa kepada pelajar yang mendaftar awal. Bagi 500 pelajar pertama yang mendaftar akan menerima biasiswa berjumlah RM1, 000.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web KLMU di www.discoveru.com.my atau hubungi di talian 1800-88-5566.

Anda juga boleh menghantar SMS dengan menaip : KLMU DBG NAME STATE to 36600

Bicara Bro : Pertama kali bro berlajar di Universiti. Bro terasa bro tersilap masuk Universiti dan juga tersilap amik course.

If bro amik course yang memang kena dengan minat dan kemampuan bro. Rasanya bro boleh dapat gaji dan jawatan yang lebih baik dalam bidang yang bro ceburi sekarang.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

22 thoughts on “Discover U : Jom Lihat Bidang Kerjaya Yang Sesuai Dengan Personaliti Anda

    1. Tengok pada jumlah follower & setiap tweet dia ada feedback dari follower dia…

      payment base on berapa klik dari twitter… limit maybe xde kot…

      tapi sure follower dalam 10k gak la minimum

  1. Saya adalah pelajar senior di KLMU yang akan habis study tahun depan, saya ambil Diploma in E-Business. Best sangat study kat KLMU, apa yang dpt sy katakan adalah lecturer nya memang tip top! Suasana belajar yang seronok, dengan pensyarah yang bagus, tak bosan bila belajar. Student Helpdesk admin pun ramah ramah, mudah berurusan dengan mereka. Dari segi course nya pulak memang bagus bagus, macam sy ambil E business, ia bukan macam course business biasa, student didedahkan dengan praktikal dunia sebenar pekerjaan, dan sy sebenarnya bangga jadi student E business, dari subjek2 yg ada, banyak yang sy dah belajar.

    course2 lain pun bagus jugak. antara yang dapat banyak perhatian dan student yang sangat laku lepas tamat belajar adalah student dari course multimedia.. 😀

    mmg cepat je dapat kerja..

    1. Salam Luna nak tanya ni soalan urgent jugaklah , saya ni da daftar nk amik Diploma In Business Management bulan depan . Jadi sy buat sedikit survey,ramai kata x bagus la itu ini . Saya pun agak musykil la . Macam mana y overall KLMU ni ? Bagus ke tak ? Saya dulu pernah wat keputusan yg salah dalam pilih U , ni pun kena buat balik diploma sebab diploma yg lepas xde MQA, jadi x diiktiraf oleh kolej lainlah nk buat degree . Tolong reply secepat mungkin yaa! Sesapa yg ada pandangan tolong bantu ! Terima kasih !

  2. zaman sekarang ramai pelajar yang tangkap muat. tidak ikut minat masing-masing. tu yang jadi masalahnya.

    kalau ikut minat kita, tentu kita boleh master dalam bidang tersebut.

    apa-apa pun perlu pandai memilih course yang sesuai sebab ianya mencorak kerjaya dan masa depan kita…

    1. Tue la pasal..

      If ikut minat bro, bro nak amik kejuruteraan kimia.. sebab bro mmg suka kimia.. sekali masa stpm, fizik bro fail.

      Then bro kerje dengan sorang dato’ nie.. dia cakap bro pandai buat sale.. tue yg bro amik business.. maybe sebab otak bro mmg otak business kot

      Adik beradik yg lain semua amik elektrik, ikut ayah

Leave a Reply

Top