You are here
Home > Contest > Contest Tanpa Hadiah > [Contest Tanpa Hadiah] Cuba Teka Dialog Kami

17,459,049 total views, 2,216 views today

[Contest Tanpa Hadiah] Cuba Teka Dialog Kami


Berdasarkan gambar di atas,

Cer teka, apa yang telah berlaku diantara kami dalam bentuk dialog. Kalau boleh sekeratif yang boleh.

Yang terbaik, bro akan promote hasil kerjanya 🙂

Kredit : Nurul Fazlyn [Model dalam iklan nie] & Dila Bahar [Selaku Mamarazzi]

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

24 thoughts on “[Contest Tanpa Hadiah] Cuba Teka Dialog Kami

    1. oke2..fine,saya nak join jgk.hahaha

      ni ayat cambest dari azzrijohan…hehehehe
      _________________________________________________

      Bro Framestone baru pulang daripada workout bersama Ben Ashaari di sebuah Gymnasium…dalam perjalanan pulang,bro meraba-raba tricepnya…sudah 6 packs gamaknya..hatinya tertawa gembira

      Tiba-tiba…

      Awek: Wowwww!! (suara terkejut dan menggoda)

      BF: (terasa bangga,ada juga awek perasan tubuh sasanya itu..hehehe)
      Awek: Bro! (awek tu jerit)
      Bf: (memalingkan muka menghadap awek cun tersebut) ye saya! ada apa?

      Awek: ……

      BF: err cik adik manis, kenapa panggil saya tadi?
      Awek: eh,ade ke saya panggil awak ye? perasan

      BF: yang awak panggil ‘BRO’ tadi tu…

      Awek: euww,tu saya panggil abang sushi queen ni laa..saya nak order sushi satu

      BF: oo yeke..sory ye,ingat awak kagum dengan 6 packs saya ni sampai terjerit WOWWW…tak sia-sia saya hang out dgn Ben Ashaari tiap2 petang…

      Awek: eh awak ni gatal eh? (marah) awak tak nampak ke WOOWWWW tu kan iklan kat belakang tu!! Takde masa saya nak tenung perut awak tu…peh lisss laaa~~ (tangan kat dada,mata ke atas)

      BF: lari meninggalkan tempat itu…sambil menangis

      Hehehehe…amacam bro?

  1. Dalam bro duk berjalan2 , tiba-tiba bro ditegur oleh seorang gadis ..

    gadis : eh bro … mcm kenal lah .

    Bro pun berhenti langkah dan terus pusing kepala …

    Bro : Macam kenal ?? apa ??? (dalam hati , peminat aku ni)

    Gadis : a’ah bro dr blog broframestone yg ngetop tu kan ..

    Bro : a’ah saya lah tu (dalam hati suka sangat , senyum meleret)

    Gadis : kalau gitu .. bro mahap lah nak tegur sikit (sambil tutup2 mulutnya ..)

    Bro : apa nya ??

    Gadis : sambil berbisik (zip terbuka bro )

    Bro : terus toleh kaber malu

    heheh sekian , harap mahap kalau de salah silap bro

  2. Fazlyn : Bro… sponsor hadiah boleh??
    Bro : Ape!?? ingat bro no cop duit ke??
    Fazlyn : alaa… ktorg terlupe hadiah utama nih… miscalculate
    Bro : abes… g la beli hamper kat hypermarket ke.. mane2 ke… smpat nih…
    Fazlyn : masalahnyer hadiah utama tu iPhone 4… Bro kn ade iPhone 4…
    Bro : erk!!?

  3. Di kala aku berjalan di shopping complex. Datang seorang gadis mendekati ku

    Gadis : WOW!
    Bro : apa yg WOW dik??terkejut Bro , boleh bikin sakit jantung tau~
    Gadis :owh . . . sori-sori sy mcm poster Sushi King kat belakang Bro tu .. . terkuat plak WOW nyer….sori yer bro
    Bro : fuhhhhh ….poster rupanye ….(dalam hati:”ingat nak terjah Bro td, mcm MELODI, budjet RETIS la)

    hehehehe . . . . .rekaan semata-mata k….tata

    1. ada typing error lak kat atas tu, type balik …hmmmm

      ————————————————
      Di kala aku berjalan di shopping complex. Datang seorang gadis mendekati ku

      Gadis : WOW!
      Bro : apa yg WOW! dik? terkejut Bro , boleh bikin sakit jantung tau~
      Gadis : owh ……sori-sori sy baca poster Sushi King kat belakang Bro tu….terkuat plak WOW nyer …..sori yer Bro
      Bro : fuhhhhhhh….poster rupanya ….(dalam HATI Bro- “ingat nak terjah Bro tadi, macam Melodi, budjet RETIS lak aku ni”)

      DONE.

  4. model:fuiyo…ni abg bro framestone kan..kan..kan…
    bro:yeke! hehehe yup betol lah tu..abg bro framestone..
    model:wah xsangke lak leh jumpe abg kat sini..huhuhuh..so lucky dpt jmpe abg..minat giler..huhuhu
    bro:wah yeke..terharu abg…
    model:abg jomlah adek lyn blnje abg makan..leh kite borak2..nak x..
    bro:btol ni…huhuhuhu ok2 jom..tapi abg yg blanje ok….

  5. huhu..mau mau try..bikin kreatif hek?hmmm

    gadis: sedara, sedara !!
    mamat : ye?
    gadis: bulu mata palsu ke tu?
    mamat : errrrrr…

    haha..jez for fun bro..

  6. Fazlyn: Abang, kenapa abang tolak cinta Lyn?
    Bro: Abang tak tolak cinta Lyn. Abang cuma jual mahal je. Kalau Lyn nak abang terima cinta Lyn, Lyn belanja la abang makan sushi…
    Fazlyn: huhu… Tunggu la pukul 3 nanti. Boleh dapat diskaun 20%…
    Bro: Abang ok je 😀

    haha…amacam bro?rasa2 ada peluang nak menang tak ni? :p

  7. Fazlyn: you…
    Bro: ye. nak apa?
    Fazlyn: tgk tuh, ada sale la?
    Bro: huh?
    Fazlyn: I pantang la tgk sale ni. Jom! hihi
    Bro: Kasaq! Tadi bukan dah makan ka?
    Fazlyn: Tadi kita makan tak dak sale, tapi yang ni ada sale. jom la (dgn gaya menggoda tak ingat sambil gigit jari buat muka lapar)
    Bro: mcm ni pun boleh? rabak!
    Fazlyn: hihi

  8. fazlyn : bro, nak tumpang tanya ni, bro dah mandi belom? sambil munutup hidungnya seperti dalam gambar..

    bro : ehhhhh..dia ni, ada je yang aku curahkan perfume atas kepala ni.. sambil buat muka garang..

    heh3..sekadar gurauan, jgn mrh brooo..keh3

Leave a Reply

Top