You are here
Home > Uncategorized > Perbincangan > Bercinta Tidak Semestinya Berakhir Dijinjang Pelamin

17,449,967 total views, 2,436 views today

Bercinta Tidak Semestinya Berakhir Dijinjang Pelamin

Bercinta atau couple tak semestinya akan berakhir dijinjang pelamin.

Tidak kisah bertahun anda bersama. Ianya tidak boleh menjamin apa-apa jika tiada ikatan yang sah yang menjadi lambang cinta.

Cari la yang terbaik,

Walaupun dia bukan dan tidak pernah menjadi teman lelaki kita. Asalkan dia mampu jadi suami dan pembimbing kita dunia dan akhirat.

Dapatkan restu keluarga….

Ramai wanita sekarang cari lelaki untuk dibuat teman lelaki. Bila ditanya, if sesuai baru dijadikan suami.

Bila ditanya, bila nak kahwin? Jawapan mereka : Tunggu la dah habis berlajar, dah kerja nanti ke.

Bila tue? : lagi 4-5 tahun.

Bicara Bro : Macam nak menanda seseorang, tapi…!!!!

Kalau tandakan X dekat muka cam cite “Sumpahan Orang Minyak” ok x he..23x

Jangan ditanya siapa gadis di dalam gambar itu 🙂 Cukuplah dia menjadi kisah lama dalam diary bro

Bicara Pak Lan : Tapi kebanyakan couple skrg byk berakhir dijinjang katil. Kebanyakan, tapi tak semua.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

54 thoughts on “Bercinta Tidak Semestinya Berakhir Dijinjang Pelamin

    1. kamu kecik lagi… masa depan pun xnampak lagi…

      lain la kalau dah ternampak kan he..23x

      cari la kerjaya time tengah nak habiskan berlajar… sekurang2nya dah habis berlajar nnti, dah nampak masa depan

  1. sangat setuju la bro..
    bercinta bertahun2 pun bole je putus..
    so sekarang taknak cari boyfriend tapi nak cari bakal suami yang boleh pimpin kite ke jalan yang benar, boleh terima kita dan keluarga seadanya..**cewahh ayat..huhu

  2. hahahah biar sapa pun di hati kita biar lme mne pn bercinta sekiranya xdak jodoh xkan jadi jugak…

    yang lelaki agak dh berkenan tgk okeh dan rse sesuai GRAB je… yang perempuan plak jgn terlalu demand sbb xsemestinya ape kita nak & impikan kita akan dpt…

    Biarlah yg sedang2 saja..

  3. memang bercinta tak menjamin ke jinjang pelamin. tapi setiap individu ade rancangan hidup jugak kan? same goes bagi yang single then terus cari jodoh. dia ade planing jugak. takkan tetiba cakap, sy nak kawen dgn awak.. sekurang-kurangnya abg sendiri pon nak kenal siapa bakal isteri abg tu kan? [erhh, merepek panjang sangat]

    1. haiyak! hahahhah..yg pentingnya, tanya la diri sndri dah betul layak ke untuk pegang title dan jalankan tanggunjawab sebagai suami dari segala segi..bukan suami atas nama aje taw.. 😀

  4. nice topic to discuss…..yupppp tak semestinye kite bercinta dgn org tu kite akan kawin ngn org tu, yela seperti yg kite tahu AJAL MAUT JODOH PERTEMUAN di tgn Allah…kite hanya perlu ber Doa+Usaha+istiqamah+Tawakkal =DUIT , insyaAllah Allah akan memakbul kan doa hambanye…

    1. kadangkala xperlu la nk bercinta macam orang dah kahwin…

      bina ikatan dulu… time tue baru terasa tanggungjawab dan amanah untuk dijaga dan dipikul..

      jiwa raga, batin, zahir semua akan ditanya di akhirat kelak

  5. Tak kenal pun boleh nikah.. Maksud saya, arrange marriage.. Ramai yang bahagia.. Yalah, semua yang kita buat lepas nikah tu, pertama kali kita buat dengan pasangan.. Contoh macam naik motor.. Rasa manis dan seronoknya.. Kan bro? Hehe.. Saya baru dengar kisah kawan sebenarnya.. Dia kahwin diatur keluarga dan sekarang hidup dengan extra bahagia..

    Jadi, masa dan tempoh perkenalan, tak menjamin apa-apa.. Bercinta nak rak macam mana pun.. Semua DIA tentukan, kita cuma boleh rancang je.. Iya tak bro.. 🙂

    1. Jika pilihan family tue yang terbaik, maka baik la ia…

      Macam bro, semua pilihan family, bro kurang berkenan..

      Bukan apa, bro tahu diri bro macam mana. Karang dorang tak tahan dengan bro.. eh perangai bro… Macam mane..??

      Sian dengan dia, family dia dan family bro juga.

      Lagi satu, bro sendiri pun tak punya apa-apa untuk menyakinkan bakal mertua

  6. buat penat bercinta bertahun2 tapi sudah nya kecewa ..
    tengah cari calon untuk di jadikan teman hidup

    tapikan kenapa sejak dua menjak bro selalu cakap pasal kawen hiks

  7. bro cakap penuh puitis nieyh!
    jgn tunggu lama2 bro..t melepas menagis!
    mane taw jodoh bro da ada depan mate..
    tapi bro yg tak nampak sbb Allah tak tunjukkan lagi bila waktu sesuai untuk bro bertemu dgn jodoh bro..
    bro!gudluck taw!
    dah ada depan mata..jgn tunggu lama2…

Leave a Reply

Top