You are here
Home > Bersama BroFramestone > Isu Panas Bersama BroFramestone > Apa Standard Dating Naik Motor

17,421,212 total views, 3,033 views today

Apa Standard Dating Naik Motor

Apa standard dating naik motor.

Itu kata-kata seorang gadis yang di petik dalam keratan akhbar.

Bagi bro, ada gak la kebenarannya. Lagi-lagi bila diperkatakan oleh remaja berumur belasan tahun.

Bukan nak katakan mereka demand atau apa.

Cuma dari date atas motor boleh bawa kepada date atas lain.

Kalau ikutkan, masa remaja bro. Kawan-kawan bro suka dating naik motor. Sebab boleh buat break mengejut dan awek tue akan peluk erat-erat.

Wah rezekikan.

Tapi perlu ingat, kita nie bawa anak dara orang. Kalau tak berdara pun, mereka tetap anak orang.

If apa-apa terjadi, korang perlu bertanggungjawab. Dan seelok-eloknya mintak izin dengan mak pak dorang jika korang nak mengusungnya.

Bicara Bro : Bro pernah kena marah dengan mak pak orang semasa menghantar anak dara orang balik. Agak sentap dan blur-blur gak bila bro kena cam tue.

Masalahnya, member mintak bro hantar budak tue balik. Alang-alang one way. Tak pasal-pasal je bro disekolahkan.

Tapi korang kena ingat, mak pak mane yang xrisau dengan keadaan anak dara dorang.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

43 thoughts on “Apa Standard Dating Naik Motor

  1. agak demand jugak bunyinya di situ. tp kalau satu hari nanti kita ada anak, mungkin kita pun tak nak anak kita naik motor sesuka hati dengan lelaki lain jugakkan. kalau demand untuk keselamatan dan maruah diri kira ok la tu. jangan demand sebab memang mata duitan pulakkan.

    1. he..23x aku like komen ini…

      Memang terbaik la… even kita mat rempit baik punye… sure orang akan fikir negatif even yang kita usung tue… adik ke akak ke mahupun mak sendiri

  2. hehe.. bagus ar dia tanak naik moto. maruah terjaga. tapi ayat dia tu macam memperlekehkan lelaki yang ada moto je.. adeh…

    ayat yang patut dia gunakan adalah: “Tak manis kalau naik moto dengan lelaki.”
    .

    1. bole cayer ker yg ayat2 neh ‘dituturkan’ oleh budak pompuan tuh? tah2 wartawan yg copy paste tah dr memana. tau ajerlaa wartawan now (by refering to some cases), ader yg main tangkap muat n x beradab pula. just my 20 cent…

  3. jawapan budak tu “apa standard dating naik motor” ini bermaksud kalau budak lelaki tu ada kereta dia ok je. lebih ok kalau kereta mewah. ni bukan soal agama. tafsiran secara kasar aku, awek ni melihat kebendaan bukan keperibadian seseorang. kalau mamat tu hati mulia pun, tapi sebab cuma ada motor, dia tak terima gak

  4. Hahaha… mmg tak standard pun. Takkan le budak comel2 mcm kat atas tu sanggup di cop minah rempit??
    Sblm tunang ngan en asben dulu pun vic tetapkan syarat, jual motor rempit dia beli kereta dulu baru masuk minang. Alhamdulillah dia buat, sayang punya pasal.

  5. ayat die kurang sesuai.. nmpk mcm mata duitan pula.. mula2 kapel dulu mmg ikut peringkat dr jalan kaki.. naik bas.. ke moto n now alhamdulillah de rezeki naik kereta.. terimalah seadanya.. papepun mmg kurang manis naik moto.. org pandang lain je..

  6. org pompuan ckp gitu sbb pikir ape tau, susah naik motor, kalau ujan basah, bila nk melaram ngan kain ke skirt ke, susah, make up penat2, kena asap lori jer….. hahaha…. itulah yg anak2 dara zaman skrg pikir… kalau anak akak naik motor ngan boipren, mmg dua2 kena rembat kakiknya…. hehehe….. banyak dosanya…..

  7. pandai perempuan tu..
    apa standart naek moto…klu ain xmo uh!
    atleast berkereta kancil pun jadila..erkk…tapi demand lebih lagi la…
    asalkan cukup trus aspek2 nak sara ank org..hewhew

    1. dah lama bersedia pun… cuma xramai yang bersedia nak jadi bini bro..

      he..23x bro dah rugikan masa muda bro… kalau x masa tue la best cari stock geli2… cuma hati bro xterbuka je…

      tue maknenye tuhan syg bro kot..

      harap cam tue la kan

  8. 1st, memang die budak lg, kalau belom cukup umur dah pandai demand fikir kan kalau die dah cukup umr nant..??

    2nd, sue jenis tak kesah, sebab sue sendiri pun hanya ada motor n pegi balik kerja (kota damansara-serdang, serdang-kota damansara)bawak motor.

    Pada sue xkesah la naik motor ke kereta ke janji pandai jaga diri, bukan xpenah fikir nak suruh BF beli kerata, tapi bile fikir nak kumpul duit nak kawin pun dah sengkek, pelan2 la nk kumpul harta, sush senang sesama.

Leave a Reply

Top