You are here
Home > Bersama BroFramestone > Untung Jadi Blogger, Tapi Mesti Ramai Hater

17,437,733 total views, 1,588 views today

Untung Jadi Blogger, Tapi Mesti Ramai Hater

Untung jadi blogger..

Siapa kata tak untung.

Since 2006 sampai la nie, bro masih setia berblog. Walaupun tak semua blog mampu bro update.

Dan dalam tempoh masa tue.

Banyak pahis manis bro rasa. Dapat juga bro kongsikan zaman jatuh bangunnya bro sepanjang hidup ini.

Dari politik, business sampai bro fokus pada blog personal dan akhirnya menjadikan blogging sebagai kerjaya.

Full time blogger…??

Ada ke istilah tue.

Korang boleh tanya Ben Ashaari, Denai Hati, Amanz mahupun Khai. Mereka lebih memahami dunia blogger sepenuh masa.

Sepanjang bro berblog,
– Pelbagai event bro pernah pergi
– Berapa banyak undangan bro terima
– Berapa ramai kenalan bro kenali
– Dapat tahu siapa bro dalam masyarakat
– Berapa banyak hadiah bro terima dan menangi
– Berapa banyak duit bro jana dari blog

Itu pun tetap ada juga yang dengki. Perlu ke..?? Bro dapat semua ini dengan usaha bro. Baik korang pun usaha sama dari berusaha untuk dengki pada bro.

Bro bukan orang yang sombong. If korang tak kenal bro, mungkin akan cakap bro nie seorang yang sombong.

Rerajin la tegur bro.

Insya’lah ada advertorial mahupun event invitation akan bro hulurkan pada anda. Bro tak kedekut orangnya.

Asalkan korang sanggup jadi blogger yang lebih profesional dan bukan jadi blogger yang mengejar populariti.

Kita bukannya hidup untuk mengejar duniawi dan membiarkan orang lain mencanang gosip dan fitnah yang kita banggakan.

Bicara Bro : Selepas bro menang iPhone 4 bulan ini, bro menang Sony Walkman W Series yang baru dilancarkan tadi. Terima kasih buat Sony Malaysia.

Mungkin ini rezeki bro. Rezeki anda..?? Ikuti twitter bro @broframestone dan bro akan sentiasa update event2 yang mungkin memerlukan blogger terlibat.

Jangan jadi hater bro. If korang sayang bro. Sharekan entry ini.

Update via HTC Desire S

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

26 thoughts on “Untung Jadi Blogger, Tapi Mesti Ramai Hater

    1. Memang normal.

      Terima kasih untuk pertanyaan mu.

      Bro tengah kasi perluang pada mereka nie.. if sampai hujung bulan tiada respon.

      Bro akan hentam dorang. Itu sahaja. Bro pasang pun sebab nak check ada masyuk ke memang dah tak de pe2 dah

  1. Aku yang baru dalam dunia blogger ni pun dah terasa bahangnya,tapi aku akan cuba maintain sedaya upaya semuga blogger blogger diMalaysia tidak sunyi dengan pelbagai info terkini dan yang terdahulu.Salam blogger.

  2. alahai..bese la tu..tak kira apa bidang pun, mesti ada gak golongan yg mmg tak kan senang hati tengok kejayaan org lain..dan biasanya org camtu suka nak senang dengan cara mudah..the best way, tak payah layan org mcm tu. sbb lagi layan, kita balik yg skit hati dan pening kepala kan..

Leave a Reply

Top