You are here
Home > Uncategorized > Tegur Salah, Tak Tegur Salah

17,454,195 total views, 6,664 views today

Tegur Salah, Tak Tegur Salah


Sepasang kekasih sedang berborak-borak di kedai makan.

GF : u tau x rokok ni blh wat u cpt mati?
BF : mane ade. Jodoh ajal maut semua kat Tuhan yang tentukan…

GF : hmmmm…berapa banyak u habiskan duit untuk rokok?
BF : satu kotak Dunhill RM10. Perghh! Feeling…

GF : satu hari satu kotak. seminggu RM70. Sebulan RM300. Setahun RM3,600…ayg mule isap rokok bile???
BF : pandai math u ni…dri tingkatan 2. kenape?

GF : skrg ayg punye umo 24. 24-14=10..
and then RM3,600 darab dengan 10 dapat RM36,000! Banyakkan yang u dah bazirkan dlm tempoh 10 tahun.

BF : so? I ade mintak duit kat u ke nak beli rokok? Tak adakan?!

GF : memanglah takde tapi kalau u tak merokok and u simpan skrg u dah boleh
beli Skyline ke… Evo ke… semua boleh!

BF : u isap rokok x yang?
GF : Tak yang…kenape tanye mcm 2?

BF : kalau u x isap rokok mcm i…mane Skyline u?
GF : !4#$%^&*

Entry copy paste je…. Asalkan maksud tersampai…

Bicara Bro : orang kita nie memang susah nak ditegur ke.. Kita bagi nasihat. Mereka boleh bagi nasihat balik

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

17 thoughts on “Tegur Salah, Tak Tegur Salah

  1. susah nak cakap la… suami sendiri pun hisap rokok juga. dulu ya2 je taknak yang merokok… last2 dapat jodoh dengan orang yang merokok… kena terima jugalah.. 🙂

Leave a Reply

Top