You are here
Home > Tazkirah bersama BroFramestone > [Tazkirah] Insaflah Manusia Akhir Zaman

17,454,193 total views, 6,662 views today

[Tazkirah] Insaflah Manusia Akhir Zaman

Insaflah umat manusia akhir zaman.

Masih berkaitan dengan kes Natasha yang heboh diperkatakan.

Cuma kali ini, bro tidak berminat nak sentuh kes Natasha.

Sekadar nak menegur pasal fardu kifayah yang merupakan salah satu tanggungjawab kita sebagai umat islam.

Bro perasan.

Kebanyakan badan mahupun jabatan agama islam kebanyakan bertindak akibat dari laporan yang diterima.

Mungkin itu procedure mereka.

Bagaimana pula dengan kita?

Pernahkah kita bertindak, atau sekadar menyalak di tepi dan berkata-kata seperti tin kosong.

Atau dengan ertikata lain, kita sendiri hanya berani berkata-kata tanpa melakukan sebarang tindakan.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

13 thoughts on “[Tazkirah] Insaflah Manusia Akhir Zaman

    1. Tergerak hati nk tulis.. bila dalam paper dok canang pihak itu ini dok nak talbiah or kaunseling si Natasha nie…

      awat x buat dari dulu…

      la nie baru sorang persorang nak terlibat…

      siap bukak fail kes lagi…

      kalau betul under pemerhatian, sure ada progress.. kalau makan bulan, ok lagi..

      nie dah bertahun dah…

  1. masih ada jugak sedikit (harap2 sedikit je la) sifat macam tu dalam diri ni.cuba kikis sedikit demi sedikit.nak buang terus macam terlalu mendadak.tidak menyalak,hanya menemplak.harap diri ni buat apa yang dikata,tinggal apa yang ditegah 🙂

    1. takpe,bro.cara masing2 cari makan memang berbeza.cuba cari masa untuk diluangkan di dunia luar.rasanya kalau aku di tempat bro pun aku menghadapi masalah yang sama jugak 🙂

    2. Entah la.. xtau bile ada masa boleh luangkan masa… dah la baru2 nie rehat pun sebab sakit…

      tapi tetap buat korje gak…

      kejar masa gak nie…

      selamat event ahad nie cancel.. tapi esok running gak

Leave a Reply

Top