You are here
Home > Iklan > Sejauh Mana Anda Mengenali Rakan Anda Di Facebook

17,435,457 total views, 3,122 views today

Sejauh Mana Anda Mengenali Rakan Anda Di Facebook

Bro nak bertanya nie,

Sejauh mana anda mengenali rakan anda di facebook.

Bro tengok ada sesetengah akaun facebook mempunyai rakan sehingga beribu-ribu.

Ada juga yang terpaksa meletakan perkataan “Full” pada nama mereka. Untuk menyatakan akaun tersebut telah penuh.

Buat apa ada rakan beribu-ribu jika berapa kerat sahaja yang anda kenali.

Di sini bro nak kongsikan satu applikasi. Iaitu Wholah.

Ianya dibangunkan dengan kerjasama hypermarket Carrefour Malaysia

Khas untuk pengguna iPhone dan juga iPad.

Bro dah cuba. Memang menarik.

Dan mampu menguji sejauh mana bro mengenali rakan-rakan di facebook bro. Tak lain tak bukan, korang yang add bro di facebook.

Walaupun ada beberapa juga yang bro tidak kenali. Disebab profile picturenya entah apa-apa korang letak. Tak pasal-pasal bro kalah disebabkan korang yang tidak berani nak bubuh muka sendiri.

Tak kisah la, just for fun.

Jika anda berminat nak mencuba benda ini. Pastikan anda mempunyai iPhone atau iPad

Ikut arahan seperti yang ditunjukan di bawah ini

Apa yang anda perlu buat?

  1. Download dan install app ini di iPhone or iPad anda
  2. Dalam 60 saat kumpul sebanyak mana point dengan meneka facebook rakan anda
  3. Bermain sepuasnya sehingga anda dapat point yang tinggi
  4. Dan anda boleh redeem dengan voucher seperti yang dinyatakan dalam app anda.

Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari laman Carrefour.my/wholah

Bicara Bro : bro hanya mampu dapat 1 tin coke je.

Semuanya gara-gara korang yang letak profile pic bukan-bukan. Demn la korang nie.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

15 thoughts on “Sejauh Mana Anda Mengenali Rakan Anda Di Facebook

  1. banyak betul akaun yang bro buat ek.. sekarang baru approve kawan cuma 100+ tapi dah serabut dengan bermacam2 wall post yang ada, samada kenal xkenal. kalau yang dah full tu mcmana gamaknye la. penuh news feed dengan iklan, syok sendiri, luahan hati. Tu xcakap pasal kena tag lagi.

    1. terpaksa buat cam nie.. bila facebook dah jadi sesuatu yang bukan privacy…

      bro ingat lagi.. dalam 1st akaun bro ade dalam 2k bro x approve he…23x

      tapi dalam dunia pengiklanan.. mana2 pemilik facebook @ fan page yang ade ramai member boleh jana duit gak.. kenkadang ade iklan berbayar yang ditawarkan

      macam bro selalu gak dapat…

Leave a Reply

Top