You are here
Home > Uncategorized > Perkara Paling Tension Bila Nak Setup Blog WordPress

17,439,844 total views, 3,699 views today

Perkara Paling Tension Bila Nak Setup Blog WordPress

Sekadar bebelan kosong dari bro yang dah berpuluh kali setup blog wordpress.

Bukan bro sahaja.

Bahkan member mahupun client bro sendiri. Mesti tension.

Bagi bro [yang mempunyai pengalaman berblog menggunakan platform wordpress sejak 2007], berblog menggunakan wordpress tidak la sesusah mana.

Cuma memerlukan kesabaran yang tinggi.

Terutama dalam memilih template dan theme yang menarik untuk blog sendiri.

Kadangkala,

Bro terpaksa mengambil masa seminggu lebih untuk memilih template yang sesuai unuk digunakan.

Belum lagi termasuk tempoh mengubahsuai dan mencantikan lagi template tersebut.

Bicara Bro : Sepanjang bro bersama blog ini, baru 2x bro menukar templatenye.

Mungkin jika versi wordpress yang terbaru memerlukan bro menukar template. Bro akan tukar dan dalam tempoh masa tersebut. Korang mesti pening bila setiap jam datang blog bro. Ada sahaja yang berubah.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

22 thoughts on “Perkara Paling Tension Bila Nak Setup Blog WordPress

    1. Effect pada code sahaja… tapi kalau semua itu di letak pada widget dan bukan pada code template.. rasanya ia tak akan hilang..

      Xperlu la nak takut apa.. if hilang, tempek je la semua

  1. yup mmg betul.. makan masa nak pilih theme wp yg sesuai.. byk nak kena consider.. tapi kalo nak setup then pakai theme twentyeleven tu cara yg paling mudah la.. tak perlu pk nak pakai theme lain dah.. ramai yg buat gini je skrg.. just ubah color background je.. hohoho

    1. He…23x Memang ramai yang buat cam tue…

      Macam bro.. ada beberapa perkara yang perlu bro titik beratkan untuk kepuasan klient bro…

      Kalau bukan sebab tue.. bro bg je twentyelevent punya tue

  2. sabar ye bro
    jangan putus asa..terus berusaha..hehehe
    go bro go…adeh ape yang mira merepek ni..
    ramai jugak sekarang ni org guna wordpress ni kan ??ape
    keistimewaan nye eh bro??

  3. Haa sama la saya bro,nak cari theme bukan main lama pilih,kalau dah jumpa yang berkenan di hati ,kena renovate plak,tu atatu la bape minggu atau bulan.Yang penting kita berpuas hati apabila rekaan blog menepati citarasa sendiri

Leave a Reply

Top