You are here
Home > Bersama BroFramestone > Isu Panas Bersama BroFramestone > Pengakuan Berani Mati : Rupanya Babi Itu Sedap Dimakan

17,444,366 total views, 3,577 views today

Pengakuan Berani Mati : Rupanya Babi Itu Sedap Dimakan

Ini pengakuan berani mati bro.

Selama ini bro tak tahu pun, rupa-rupanya babi itu sedap dimakan.

Kenapa member-member cina bro tak pernah bagitau bahawa babi itu sedap dimakan?

Adakah ianya seenak hidangan di atas ini?

Selak paper hari ini,

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) mengesahkan semua produk mentega jenama Pure Creamy Butter Golden Churn Butter keluaran Syarikat Ballantyne Food PTY Ltd dari New Zealand yang dipasarkan di negara ini adalah tidak halal.

Laporan analisis menunjukkan asid deoksiribonukleik (DNA) babi disahkan Jabatan Kimia dikesan dalam mentega berkenaan

Peliknya.

Awat semua produk kesihatan, kecantikan mahupun makanan pasti mengandungi DNA babi?

Punya banyak binatang di dunia ini. Babi juga dipilih.

Bicara Bro : Rasanya semua product yang dibawa masuk ke dalam negara perlu diketahui asal usulnya sebelum ianya dipasarkan dalam negara.

Malas nak olah lebih-lebih. Korang sendiri boleh fikirkan.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

32 thoughts on “Pengakuan Berani Mati : Rupanya Babi Itu Sedap Dimakan

  1. Aah, pelik. kenapa semua benda-benda macamni nak kena sedikit unsur babi. betul ke babi ni penambah rasa?hooo…sampai kopi pun ada unsur babi. babi oh babi!

    1. ala macam tongkat ali kot…

      semua benda nk kena ade tongkat ali… he…23x

      apa kata try check power root.. ade x dna babi… he..23x sebab aku rase cam sedap je airnye he..23x

  2. haiihh..isu DNA babi dlm mknn, dll barg dah lama dah..cumanya panas sejuk je isu nya tu..nnt dilupakan lagi, pastu ada hal baru naik..mcm tak serius je masing2 yg tertentu tu PANAS kan isu ni lagi. cepat2 la hub halal kat Sepang ni naik..n pihak berwajib perlu tapis produk dari luar yg tak terbukti kesahihan halalnya..

    *risau nak bli brg skang..ada je la halnya..haiihh..mungkin dah tiba masa kt memasing bercucuk tanam balik kot..dn produce mknn old skool way..

  3. Pernah terfikir tak bro kenapa akhlak dan sosial serta masyarakat sekarang makin teruk dan tenat? Semua nih gara² segala macam jenis makanan yang haram dan kotor telah masuk dalam badan kita dan menjadi darah daging lalu disalurkan kepada anak2 dan cucu cicit kita. Dulu2 mana ada semua2 camni, ok jer kan..

Leave a Reply

Top