You are here
Home > Uncategorized > Kelantan Paling Banyak Kes Mangsa Mercun Musim Perayaan Tahun Ini

17,453,470 total views, 5,939 views today

Kelantan Paling Banyak Kes Mangsa Mercun Musim Perayaan Tahun Ini

Hari-hari selak surat khabar.

Kelantan menduduki senarai negeri paling banyak kes mangsa yang tercedera bermain mercun pada musim perayaan tahun 2011.

Apakah punca yang menyebabkan perkara ini terjadi?

Adakah kerna :-

  • Kurangnya pengawasan ibubapa
  • Kurangnya kesedaran masyarakat berhubung perkara ini
  • Kempen kerajaan tak sampai kepada mereka
  • Berdekatan dengan kawasan penyuludupan mercun

Korang boleh fikirkan sendiri.

Kongsikan pendapat anda diruangan komen. Mungkin komen anda yang terbaik akan bro kongsikan di blog ini.

Bicara bro : Bro dari kecik sampai la nie, xbermain mercun mahupun bunga api.

Semua gara-gara baju kesayangan bro terbakar. Dulu bro hidup susah, so setahun belum tentu ada baju baru.

Dan sampai la nie, bro memang tak bermain mercun or bunga api. Tak kisah orang nak cakap apa pun. Banyak yang bro sayang. Tak nak ianya di tarik terlalu awal.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

11 thoughts on “Kelantan Paling Banyak Kes Mangsa Mercun Musim Perayaan Tahun Ini

  1. adanya mercun dan bunga api ni lagi penambah kemeriahan beraya tu sbnrnya..

    dulu, banyk ke kes accident pasal mercun ni? setahu sy kurang. sekarang je kisah accident pasal mercun ni banyak..sbbnya, tak berhati2 dan cuai. mak ayah pulak tak monitor aktiviti anak2.
    dan mungkin jugak diorg yg main ni tak tau camana nak main mercun tu dgn betu..hohoh.mungkin jugak bahan buatan tu dah tak selamat.

    sy dari kecik dlu mmg main bunga api, mercun..tapi skang dah tak maen la..sbb dah bukan usia nak main menda alah tu suma..hahahaha

Leave a Reply

Top