You are here
Home > Uncategorized > Ini Baru Betul Peminat F1

17,445,151 total views, 4,362 views today

Ini Baru Betul Peminat F1

 

Bro salah seorang peminat F1 sejak tahun 1999 sampai la sekarang.

Sehinggakan sanggup pasang astro sebab nak langgan channel sport. Dah tv tempatan tidak menyiarkan F1 sejak tahun ini.

Walaupun kenyataannya Channel sport tue terlalu mahal.

Tetapi,

Mamat nie dah terlampau fanatik.

Seorang peminat kereta lumba, Russ Bost – 54 tahun membelanjakan hanya £10,000 (RM49,146) untuk mencipta sebuah kereta seperti Formula 1.

Kalau diikutkan kos untuk membina sebuah kereta F1 melibatkan berjuta-juta pound dan kereta ini juga sah di sisi undang-undang untuk dipandu di atas jalan raya bersama dengan kenderaan lain.

Kalau dekat Malaysia,

Confirm JPJ takkan lepas punya. Sebab itu rakyat malaysia tak ramai yang kreatif. Dan yang kreatif pula, tidak bertempat,

Tue yang ramai eksiden dekat jalan raya.

Kereta ini mampu bergerak selaju 273.59 kilometer sejam.

Menggunakan sebuah enjin motosikal Kawasaki manakala banyak peralatan termasuk gear dan brek diambil daripada kereta Toyota MR2, yang dibeli pada harga cuma £300 (RM1,474).

Kereta itu diberi nama Furore F1 dan ia mampu memecut dari 0 hingga 96.56 kilometer sejam dalam tempoh tiga saat.

Kereta lumba F1 yang dipandu oleh pelumba Lewis Hamilton dan Jenson Button memerlukan penggunaan minyak 3.78 liter untuk setiap 6.43 kilometer.

Namun, kereta ciptaan Bost itu mampu menggunakan minyak 3.78 liter untuk setiap perjalanan sejauh 48.28 kilometer.

Bicara Bro : Bro ada terfikir.

Jika dulu bro terima jurusan arkitek. Nampak gaya minat bro akan tertumpu pada reka bentuk aerodinamik F1.

Tetapi, apakan daya. Bro tolak bidang tersebut.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

10 thoughts on “Ini Baru Betul Peminat F1

    1. He…23x maybe saingan macam kurang.. bro tgk f1 usha team n driver2 yang xpower tp berusaha untuk menang..

      Vettel tetap dihati..

      Xrugi redbull take over pasukan Jaguar dulu kan

  1. perggghhh…dah lama tak layan F1. memang minat jugak..dulu tak pernah miss tgk siaran dia. especially bila ada Alex Yoong. hehehehe.. tapi bila dah takda cam tak brapa nak layan dah..lagi2 Schumaker pun retire kejap haritu kan…

    1. Bro xsuka tengok live… suka tengok dekat tv… terasa cam memandu sendiri je he…23x

      kalau tgk bola pun sama.. xsuka pergi stadium…

      makin tension ada la.. bayar tiket memahal.. tetapi xpuas…

      dekat tv.. die zoom baik punye…

      xsia2 bayar astro memahal… [kalau tengok HD la kan]

Leave a Reply

Top