You are here
Home > Uncategorized > Ingin Mengguna Blogspot Semula

17,435,373 total views, 3,038 views today

Ingin Mengguna Blogspot Semula

Hari ini terasa cam nak buang tabiat.

Terasa macam nak berblog guna platform blogger iaitu blogspot.

Tapi tak tahu macam mana nak guna.

So untuk permulaan. Bro baru je buat beberapa step (macam terkedek-kedek je bro buat) :-

  1. Redesign Template – Half way –
  2. Remove NavBar – Done –
  3. Widget – Tak tahu nak guna apa –
  4. Header – Malas nak buat –
  5. Linkwithin – Cam mana nak pasang ek –
  6. Share Button – Dah ada pun –

Boleh tak korang bagitau, apa yang perlu bro buat lagi ek.

Betul-betul bro dah xboleh nak recall, macam tertakasikma sekejab tengok platform blogger yang baru.

Bicara Bro : Tak semestinya, orang yang lama berblog tahu semua pasal blog.

Bro hanya manusia biasa.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

28 thoughts on “Ingin Mengguna Blogspot Semula

  1. salam..
    alahai buang tebiat ke?
    tak pe lah..free je blogspot
    macam saya ni..gasak selagi boleh
    he he..

    Selamat berpuasa di hari-9 Bro
    moga Allah permudahkan urusan anda

    1. eh silap..buang tabiat takpe..jgn buang tebiat..

      tabiat tu habit la..tebiat tu mcm luar tabiat la..hehe..tak reti nak explen..

      blur sbb platform dia dah baru..sy lak jrg masuk blogspot skang ni dah kan..hehehe

    1. biasala tuh kalau blogger power mcm bro ade projek baru. ini strategi meningkatkan populariti dan kredibiliti. + meningkatkan pendapatan..

Leave a Reply

Top