You are here
Home > Bersama BroFramestone > Fitrah Manusia Bersama BroFramestone > Dilema Nak Menjaga Anak Perempuan Berbanding Dengan Lembu

17,417,183 total views, 5,578 views today

Dilema Nak Menjaga Anak Perempuan Berbanding Dengan Lembu

Remaja perempuan masa kini,

Saban hari memenuhi dada akhbar dengan berbagai kes yang tak sedap kita dengar.

Bukan nak katakan mereka bodoh atau bangang, cuma kurang menggunakan akal dan fikiran yang waras dalam buat apa-apa tindakan.

Jiwa remaja katakan. Masih nak memberontak, walaupun kenkadang macam tak bertempat

Bro risau gak cam mane nak didik anak perempuan. Bukan senang nak jaga.

Walaupun betul cara didikan. Faktor persekitaran juga mampu mempengaruhi mereka…

Tak kan nak bagi dorang baca akhbar satu persatu pasal kes ini baru dorang sedar.

Nie asik baca URTV, Mangga la.. lagi ape ek..?? Semua majalah hiburan dan gosip. Tiada pun majalah yang memberikan informasi yang berguna.

Bicara Bro : Bro layan Manga je. Hentai tak layan.

Kredit buat Titan, sebab mencetuskan entry ini melalui komen yang dia tinggalkan di entry terdahulu

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

8 thoughts on “Dilema Nak Menjaga Anak Perempuan Berbanding Dengan Lembu

  1. nk tunggu respon kaum hawa gak kt sini.
    apa2 pon mmg anak perempuan, adik perempuan, mak, kakak yang akan tarik 1 kaki kita ke dlm neraka kalau kita tak menegur diorang dr segi perlaksanaan syariat Islam

  2. org kata, nak jaga anak perempuan masa kecik sngt snang,,sbb biasanya baby girl ni tak bnyk ragam..but sngt susah nak jaga bila dah bsr remaja.

    paling penting kena bagi didikan agama, sokongan moral dan contoh yang mapan & baik buat anak2. insyaallah, dengan adanya didikan agama yang baik diorng akan berfikir sblum bt sesuatu.

  3. bukan mudah nak menjaga dan mendidik seorang anak…apatah lagi anak perempuan.

    Faktor persekitaran banyak mempengaruhi minda seseorang itu.

    Yang sebaiknya, org perempuan ni kena pandai menjaga maruah diri.

Leave a Reply

Top