You are here
Home > Uncategorized > Arrrgggghhhh…!!!! Cuti Raya Dibekukan

17,424,953 total views, 6,774 views today

Arrrgggghhhh…!!!! Cuti Raya Dibekukan

Arghhhhhh…!!!!

Mesti tension di bulan puasa nie,

Tengah penat-penat berkerja, berpuasa lagi, dapat pula khabaran cuti raya di bekukan.

Itu yang terjadi pada polis Kelantan.

Cuti lebih 100 anggota polis trafik yang berkhidmat di Kelantan dibekukan untuk memberi fokus keselamatan jalan raya beberapa hari sebelum dan selepas Hari Raya Aidilfitri.

Kesesakan teruk dijangka berlaku sepanjang tempoh perayaan itu apabila lebih sejuta rakyat Kelantan akan pulang berhari raya di kampung masing-masing.

Polis akan berusaha mengawal keselamatan mereka sama ada mengadakan sekatan jalan raya atau memberi nasihat panduan selamat dan mencegah kenderaan dari berhenti di tepi jalan.

Bicara Bro : Bro rasa mereka memang layak tidak diberi cuti raya.

Ini kerana, tanggungjawab dan tugas mereka amat diperlukan pada masa ini. Ini la satu pengorbanan yang perlu kita hargai.

Hope tiada yang melaksanakan tugas acuh xacuh ek nanti.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

14 thoughts on “Arrrgggghhhh…!!!! Cuti Raya Dibekukan

    1. He…23x rasanya jalan2 dekat sane kena luaskan dan dipertingkatan keselamatannya..

      Risau jadi kes cam Karak he…23x

      Lagi satu, kan kelantan negeri paling banyak kes mercun.. so xnk la kes kemalangan pun antra yg tertinggi

  1. kesian diorang kan..tapi nak bt camana, tenaga kerja dan khidmat diorang sngt penting pada waktu dan ketika masa puncak tu. nak taknak kena la berkorban sket..

    mesti sedihkan tak dapat nak beraya bersama family. kalau saya la tak dpt beraya dgn family mmg sedih giler la..

    *teringat masa mula2 study kat Sabah dulu, tak boleh balik untuk raya haji. punya la sedih..huhuhuhu.

Leave a Reply

Top