You are here
Home > Tip Bernas Bersama Bro Framestone > Calon Yang Sesuai Dibuat Isteri Dari Kehadiran Ramadhan

17,642,832 total views, 3,965 views today

Calon Yang Sesuai Dibuat Isteri Dari Kehadiran Ramadhan

Ingin mencari calon isteri yang terbaik,

Kita boleh lihat dan perhatikannya pada bulan Ramadhan.

” Jom bangun sahur, kita sahur sama-sama, saya dah siap masak”

Peh ayat tue,

Bukan sonang nak cari calon cam nie. Kenapa bro cakap cam tue? Cuba tengok ciri-cirinya :-

  1. Bagus kejut bangun sahur, bukan kita yang kena kejutkan
  2. Kejut ajak sahur sama-sama bukan lepas dia sahur baru nak kejut
  3. Sanggup masak untuk sahur, bukan panaskan lauk malam tadi
  4. Ajak sahur ek, bukan ajak breakfast
  5. Masak untuk sahur & bukan untuk ditapau pada siang hari.

Bicara Bro : Bukan senang nak cari calon yang terbaik.

Dapat yang baik, kita pula yang xbaik. Mahu die kejut, kita pula yang tarik dia sambung tidur balik.

Paling parah, bersahur dengan dia atas katil he…23x

So, jangan banyak komplen.. Korang sendiri perlu ukur baju di badan sendiri, jangan gatai ukur body perempuan lain he..23x

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

42 thoughts on “Calon Yang Sesuai Dibuat Isteri Dari Kehadiran Ramadhan

    1. bakal hubby mu memang bagus la…

      tapi nak tahu gak la kan.. die kejut tue, kamu terus bangun ke… or golek2 dulu…

      lepas tue 2-3x gak kena kejutkan kamu balik he…23x

    1. Bro pesan pada diri sendiri dan korang semua..

      Sahur atas katil, sebelum imsak, terus wajid dimandikan.. then minum n makan cepat2 huhu

      Then pose la huhu.. jgn sahur sampai azan subuh, sudah la

  1. so , bro nk ckp bulan ramadhan bulan yg baik untk mncari jodoh ….. ?? errmmmm ….. ini mgkin salah satu sudut yg dpt di lihat dan di nilai … byk sudut lain lg yg perlu d cari …. – peace bro –

    1. Cukup la untuk bulan Ramadhan je.. if nak cover semua aspek… baik bro buat buku je..

      tak pun search di internet… berlambak-lambak…

      cukup la fokus pada bulan Ramadhan dulu..

      Kalau ikutkan bukan mencari jodoh.. tetapi pengukur aras buat insan yang kita pilih…

  2. hehehe…. mmg calon2 yg baik tu..

    tp saya tak rajin sngt nak masak untuk sahur. normally smada panaskan lauk berbuka sblm tu or just minum air n ambik roti bakar ataupun cornflakes.:) kalau ambik2 berat sngt time sahur mudah giler lapar..huhuhu

    1. tau xpe… kita serupa la…

      bro kalau boleh sahur dengan air masak je.. dapat 2 gelas pun dah kira ok dah…

      makan benda lain2… gamaknye kul 10 pagi dah berbunyi perut ini

  3. saya masak setiap kali waktu makan…waktu sahur pun saya masak sebab tak biasa makan lauk berulang ulang atau yg dipanaskan…heheheh…jeng jeng jenggggg akakkaka

Leave a Reply

Top