You are here
Home > Uncategorized > Bulan Kelilingi Kaabah

17,682,447 total views, 3,574 views today

Bulan Kelilingi Kaabah

Agensi Angkasa Negara (Angkasa) menafikan dakwaan blog dan laman sosial Facebook yang menghebahkan dakwaan kejadian pelik bulan mengelilingi Kaabah dan langit bertukar menjadi biru terang berlaku di Mekah.

Fenomena yang kononnya berlaku sehingga semalam itu turut tersebar meluas melalui khidmat pesanan ringkas (SMS) yang dikatakan dihantar oleh bekas Ketua Pengarah Angkasa Prof. Datuk Dr. Mazlan Othman.

Dakwaan itu tidak berasas kerana tiada kejadian unik atau ganjil dari segi pergerakan atau kedudukan bulan pada malam tersebut.

Bulan hanya sekadar melintasi Kaabah dan tidak mengelilinginya seperti yang disebarkan. Bulan seperti biasa akan terbit di sebelah timur dan terbenam di sebelah barat

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

12 thoughts on “Bulan Kelilingi Kaabah

  1. mcm2 cara org mengejar lailatulqadar. smonya ibarat mencari jalan pintas supaya xperlu berusaha beribadat dgn lebih utk 10 mlm terakhir. andai kata Angkasa kata fenomena ni benar, mesti smo igt malam tu adalah Lailatul Qadar. pastu amalan malam2 sterusnya mesti dh mkin kurang sbb rs dh dpt pahala seribu bulan. silap2 buat lg byk maksiat lps tu

  2. Tiada apa yang mustahil dengan kejadian seperti ini ,sesungguhnya manusia dikurniakan akal fikiran agar dapat menilai dan berfikir secara waras akan kejadian kejadian yang diluar jangkauan akal fikiran kita kerana itu semua adalah salah satu ujian allah kepada umatnya yang beriman dan ancaman kepada yang engkar.

  3. tula..mula2 dpt tau pasal perkara ni pun agak was2..sbb tak da hebah dkt TV ke or at least official statement kan.. but norm la org kta ni mudah percaya khabar angin… heran dgn org yg suka hebahkan perkara mcm ni tanpa kesahihan..

Leave a Reply

Top