You are here
Home > X Masak-memasak bersama Chef BroF > Berbuka Seadanya, Elak Nafsu Menguasai Diri

17,421,994 total views, 3,815 views today

Berbuka Seadanya, Elak Nafsu Menguasai Diri

Berbuka seadanya, elak berbuka ditemani nafsu yang menguasai diri.

Itu nak, ini nak. Lagi-lagi kalau lalu di Bazar Ramadhan.

Beberapa hari bro di KL nie, boleh dikatakan bro lalu Bazar semata-mata mencuci mata.

Mencuci dengan pemandangan indah,

Mencuci dengan juadah-juadah yang dijaja

Mencuci dengan dugaan-dugaan duniawi manusia yang lalu lalang disana.

Dah tahu bulan puasa, lagi ketat dorang pakai. Makin kurang kainnya. Makin liar mata yang memandang.

Bro perhatikan je mata sekeliling. Itu sahaja yang dapat bro lakukan dalam mencari ilham dan menghayati zat-zat Ramadhan dalam mencari ilham untuk dijournalkan dan dicanang dalam blog ini.

Juadah yang dijaja?

Tidak satu pun menarik perhatian ku. Cukup sekadar sekali tawaf, Tak perlu sampai 7x, Kita mencari juadah berbuka. Bukannya pergi menunaikan haji.

Pukul 2 gerai dah tersedia sehingga pukul 8 malam.

Pukul berapa juadah ini di masak?

Bicara bro : Terbaca di akhbar pagi tadi.

Lelaki bersahur dengan anak gadis. Bulan puasa pun, tetap ada juga yang sanggup seludup jantan masuk bilik sendiri. Rumah keluarga pula tue.

Perempuan umur 14 tahun. Gluuuppp…!!! Manakah silapnya?

Kredit juadah : Isteri Encik Bard.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

20 thoughts on “Berbuka Seadanya, Elak Nafsu Menguasai Diri

  1. cuci mata jer…takde yang berkenan dihati ker..nway tengok makanan ke tengok benda lain bro..heheh. nway pasal news tuh memang gila2 ah..lelaki tuh indonesia kan..senang2 jer…

  2. Hihihihihi tq bro….. makanan tu biasanyer kami mkn smpi ke sahur.. sbb bila sahur terasa malad nk masak…. tul tu bila ikut nafsu byk membazir…

  3. Setuju dgn Br0..
    Makan seadanya..berbuka seadanya..
    Bazaar Ramadhan?? Amat boroslah dibuatnya…
    Masa muda mudi kerap pergi..cuci mata gak hihihi

    *Akhbar pagi itu mmg mengejutkan…14 tahun…muda lagi tue..Ishhhh..SERAM ..adik-adik…kasihan kamu!

  4. btol tu bro.bersederhana la masa berbuka..tak payah penuh meja ngan juadah yg pelbagai tapi tak habis..pastu membazir..

    puasa thn ni mmg tak minat pulak nak ke bazar. prefer msk sndri je. hehe

Leave a Reply

Top