You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > 11 Sudah 19 Menanti

17,451,948 total views, 4,417 views today

11 Sudah 19 Menanti

Terasa sesak seketika bila melihat akaun bank makin susut selepas membuat pembayaran bil.

Belum lagi untuk termasuk pembayaran zakat.

Bila bulan puasa tiba.

Banyak business tak masuk. Parah gak nie nk tampung kos kehidupan yang makin bertambah.

Sampat satu tahap,

Bro bermimpi “harga minyak sudah turun”

Wah, dalam mimpi pun bro tetap mencari rezeki. Dah cam kais pagi baru dapat makan.

Begini la kehidupan orang yang berkerje sendiri, tidak mengharapkan gaji dihujung bulan.

Dari sini, kita akan lebih hargai pendapatan yang kita perolehi. Kita tahu bertapa bersihnya dan dari mana sumber pendapatan tersebut.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

10 thoughts on “11 Sudah 19 Menanti

  1. yup..btol tu. sbb tu org yg punyai kekuatan yg tinggi je boleh bekerja sndri ni.. sbb lagi bnyk cabaran dan dugaan kan..

    * sy minat gak nak keje sndri, tapi belum ada kekuatan lagi..heheheh

Leave a Reply

Top