You are here
Home > Status Malam Jumaat > [Status Malam Jumaat] Suami Gatai, Apa Ubatnya?

17,456,071 total views, 8,540 views today

[Status Malam Jumaat] Suami Gatai, Apa Ubatnya?

Suami gatai?

Bagaimana nak ubati mereka?

Mudah saja, kalau betul kena pada caranya.

Bagaimana caranya?

Pastikan anda ikhlas melayan karenah si suami yang tidak pernah puas sehingga mereka tidak rasa makan dalam dan tidak juga terasa nak makan luar.

Amalkan cakar rimau. Confirm hari-hari mau

Dan sini ada satu cerita yang bro ingin kongsikan. Hal suami isteri ek?

Isteri : abang nie, gatai la..
Suami: Gatai ek, garukan la. Boleh x?

Isteri : Meh, pakai kuku kucing nak?
Suami: Tak rasa apa-apa, baik pakai cakar rimau pun boleh?
Isteri : Nak ke? Karang berbirat pulak belakang badan tu.

Suami: Ops..!! Tak nak la..!! Karang kantoi pula dan orang fikir bukan-bukan.
Isteri : Cakap la kena cakar rimau.. mesti dorang percaya punya.



Suami: Lepas tu, dorang mesti tanya, “Bini yang mana cakar tue”
Isteri : BINI MANA..?? Abang ada bini lain ke?
Suami: Eh tidak la, mana la tau dorang tanya macam tue

Isteri : Cakaplah, “Mana lagi.. yang tue je la.. mana ada lagi”
Suami: Hahaha nanti mesti dorang tanya, “Bini kau tue harimau ke, ke hari-hari mau hahahaha”
Isteri : Cakaplah, “Jangan busy body rumah tangga orang boleh tak?
Suami: HahahaTerbaik la isteri abang ni

Isteri : Mesti lepas tu dorang dah tak tanya dah.
Suami: Mana kamu tahu? Mesti dorang akan tanya. “Bini kau tak ade adik perempuan ke? Kot-kot dia pun cam rimau gak hahahah

Isteri : Amboi…!!!!

Bicara Bro : Dalam hubungan suami isteri mesti diselitkan dengan gurau senda yang tidak keterlampauan sehingga menguris hati mana-mana pihak.

Comey hariamu tue.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

38 thoughts on “[Status Malam Jumaat] Suami Gatai, Apa Ubatnya?

  1. how sweet kan rumahtangga yg bahagia ni..hehe..
    tp sayangnya ada sesetengah suami/isteri yg x hargai apa yg ada kat depan mata..isteri da layan baik pun gatai dok cari lain..

    dunia2..

    1. he…23x based on truth stories yang bro adjust sikit je..

      kadangkala ada gak isteri yang gatai…

      tapi xleh nk judge ape2… nnti kamu dah kahwin baru kamu tahu.. bro dah kesan dah beberapa pasangan yang hadapi masalah cam nie

      kenyataan

  2. Cukup mkn zahir batin gerenti x mkn luar pnye hehe…
    Satu lagi, si isteri kena la jaga penampilan…
    Baru lah si suami x rasa nk pndang wanita lain hehe…

    1. si suami tetap akan pandang wanita lain.

      tetapi dirumah biar dia pandang si isteri dan bukan terbayang2 perempuan lain

    2. betul tu…memang dah nama na lelaki kan…
      nak2 kalau yg depan mata tu nampak lurah macam2…hehe…
      dah free dpn mata…
      kalau jalan tutup mata masuk longkang la pulak kan…hehe

    1. tau xpe.. sebab tue la banyak pasangan yang suka manja2 di luar sana baik si suami atau si isteri

    1. yup betul..

      cuma ramai yang telah mengabaikannya..

      sebab itu ramai yang cakap hubungan sebelum kahwin dan selepas kahwin berbeza

    1. sila la baca.. xsalah pun..

      xde ilmu pun, cuma berkongsi senda gurau yang mampu mengeratkan hubungan suami isteri tanpa ada mana-mana terasa atau termakan hati

Leave a Reply

Top