Menikmati Sinaran Vitamin D Dari Matahari Dipagi Hari

Selamat pagi semua.

Apa yang sedang anda lakukan sekarang ini?

Confirm tengah baca blog bro nie kan. Baik mengaku, tak payah nak sorok-sorok muka ataupun klik tanda pangkah pada browser anda.

Bro hanya nak sikit,

Pagi ini, sudahkan anda menikmati sinaran matahari pada kulit dan tubuh anda?

Jika belum, tahukah anda sinaran matahari memberi banyak kebaikan kepada kita?

Sinar matahari sangat bermanfaat bagi tubuh manusia.

Vitamin D yang terkandung dalam sinar matahari yang diserap oleh tubuh kita sangat berguna untuk mencegah kanser, serta melindungi dari penyakit jantung, dan mencegah berbagai penyakit lainnya seperti sclrosis, rheumatoid arthritis, diabetes, serta penyakit gula.

Sinar matahari yang kaya dengan vitamin D juga terbukti sangat baik untuk perawatan penyakit jantung dan beberapa jenis kanser.

Dalam tubuh manusia, vitamin D diubah menjadi hormon yang diperlukan untuk pertumbuhan tulang, mengatur pertumbuhan sel, dan mencegah berkembangbiaknya sel-sel liar yang dapat menimbulkan kanser.

kredit sumber.


Bila tengok gambar ini,

Terasa diri bro hanya sekadar Sun Block he…23x Kredit picture buat Cik Reena Tan

Bicara Bro : Doakan yang terbaik pada bro minggu ini.

Dan terima kasih kepada mereka yang sudi menolong keluarga bro mengadakan kenduri malam tadi di surau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6,110,138 total views, 889 views today

Antara Top Blogger - Travel, Parenting dan Lifestyle di Malaysia. Berkerja sebagai Social Media Executive dan mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Peniagaan. Mempunyai seorang isteri dan seorang anak (belum plan nak tambah lagi)

27 thoughts on “Menikmati Sinaran Vitamin D Dari Matahari Dipagi Hari

    • awek baru…??

      tak la.. budak blogger.. aku offer pada semua sape yang sudi kuar dengan aku..

      dia je yang sudi

    • besor sangat ke…??

      Baru nampak jelas muka bro.. Tetapi dekat screen bro nampak kecik je huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge