17,147,429 total views, 2,818 views today

Majalah 3 : Taman Tema Trans Studio, Bandung

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Tengok dekat timeline twitter bro,

Ramai juga bebudak tengah layan Majalah 3 terutama mengenai Taman Tema Trans Studio yang terletak di Bandung, Indonesia.

Ianya dibuka pada 18 Jun 2011,

Dan ianya merupakan taman tema ke-2 di Indonesia selepas Makassar.

Taman tema ini terbahagi kepada 3 bahagian iaitu Studio Central, Lost City dan Magic Corner. Setiapnya mempunyai keunikan yang tersendiri.

Ini sedikit maklumat yang bro copy paste dari laman web Trans Studio, Bandung

Studio Central
The Famous Hollywood! Kawasan Hollywood didepan mata anda. Berjalanlah menyusuri Kawasan ini dan liat siapa artis yang ada di Walk of Fame ? . Anda akan dimanjakan oleh arsitektur-arsitektur Hollywood bergaya 60-an. Anda seolah melangkah di pusat negeri hiburan. Temukan juga Bintang favorit mu seperti Marlyn Monroe

Lost City
Siapkan diri anda untuk berpetualang! Di kawasan ini anda akan menempuh perjalanan yang hebat. Selamatkan Kru Trans TV dalam ekspedisinya, masuki hutan rimba dalam safari track.Semua petualangan menarik akan menjadi bagian dari penjelajahan anda.Explore the Lost City!

Magic Corner
Keajaiban bermula dari sini. Sentuhan Magis yang akan mempesonakan perjalanan anda. Anda akan hanyut dalam sensasi yang ada di sini. Perjalanan yang akan menyihir anda membuat anda begitu yakin apa yang ada didepan mata. Satu –satunya tempat penuh keajaiban,petualangan yang menggembirakan dan menakjubkan.

Dari maklumat yang bro dengar dari Majalah 3, Harga tiket lebih kurang dalam
– RM 7+ weekends
– RM 5+ weekdays

Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari Laman Web Trans Studio, Bandung

Bicara Bro : Teringin nak ke Bandung dalam masa terdekat. Heliza ada ajak ke Bandung untuk bulan julai. Tetapi rasanya bro tidak mampu dalam masa terdekat ini.

Nak book flight takut bro cancel lagi last-last minit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 thoughts on “Majalah 3 : Taman Tema Trans Studio, Bandung

    1. Bro Framestone

      he…23x jom pergi.. duit sendiri

  1. tengok jugak M3 pasal taman tema trans studio ni tadi..(^^,)

    1. Bro Framestone

      bro tengok macam best je.. terus buat entry pasal nie

  2. nampak sangat tirunya mcm universal studio tu
    btw kan bagus gak malaysia buat macam ni
    tv3~~ hehehe

    1. nnt ada orang lain cakap benda yg sama dengan apa yg ko ckp.. ehehe..

    2. Bro Framestone

      malaysia memang negara peniru 🙂

      xpercaya tengok berapa banyak graduan hasil malaysia kaki copy paste

    3. Bro Framestone

      kalau malaysia buat..

      sure ada je yang jadi isu dekat palimen la.. lepas tue buat perhimpunan Bersih pula..

      keyataan

  3. harga sebnar harga masuk :

    weekdays : rp 150ribu (RM 53)
    weekends : rp 200ribu (RM 71)

    1. Bro Framestone

      Thank untuk info ini.. bro letak tanda + sebab takut harga berubah2 ikut nilai mata wang

  4. hohoho…ape yg sonoknya g taman tema camni eh?

    wah, bro nak g bandung gak ke? sy ada gak plan nk pegi..tp bkn la dlm ms terdekat ni jugak kan..bnyk hal nak kasi settle sebelum ujung taun ni.

Leave a Comment