You are here
Home > Bersama BroFramestone > Isu Panas Bersama BroFramestone > Kes Pembunuhan Kejam Nurrahayu Qomarodin Bajuri

17,454,161 total views, 6,630 views today

Kes Pembunuhan Kejam Nurrahayu Qomarodin Bajuri

Masih ingat tak kes kehilangan seorang pelajar wanita pada bulan lepas?

Misteri kehilangan pelajar tersebut, Nurrahayu Qomarodin Bajuri akhirnya terjawab apabila polis menemui beberapa anggota badannya yang dikerat dan dibakar di dua lokasi.

Lokasi yang dimaksudkan adalah di tanah perkuburan Hindu di Masai dan di ladang sawit di Sungai Tiram, Ulu Tiram, Johor.

Polis turut menemui serpihan tulang selain pakaian milik remaja perempuan itu yang hilang dari tapak pembinaan berhampiran tempat kerja bapanya di pekan Seri Alam di Masai, selepas dihantar pulang teman lelakinya jam 2 pagi pada 14 Jun lalu.

Berikutan itu, polis menahan reman suspek utama iaitu seorang pengawal keselamatan berusia 46 tahun selama tujuh hari bermula kelmarin dan kes disiasat mengikut Sekyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman gantung sampai mati jika sabit kesalahan.

Bicara Bro : Al-fatihah buat arwah,

Macam pelik je, kenapa teman lelakinya meninggalkan mangsa di kawasan tersebut?

Kalau nak cari teman hidup atau bakal suami, carilah yang mampu melindungi dan bukan sekadar mengambil kesempatan ataupun menindas kelemahan kaum wanita.

Hormat perlu ada

Comey budak nie

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

58 thoughts on “Kes Pembunuhan Kejam Nurrahayu Qomarodin Bajuri

    1. yup comey je.. kalau bro pun xsampai hati nak buat cam tue…

      pe2 sekarang nie dok dibako je kan

    1. diharap xde la benda2 macam ini berlaku lagi…

      dunia sekarang makin kejam.. lelaki boleh dibunuh, inikan pula perempuan..

      pe2 pun amik la langkah berjaga-jaga

    1. itu yang seeloknya… dan jika ada yang terjadi disebaliknya… amik sebagai pengajaran

    1. terlalu kejam…

      sara bawah umur kan.. kecik molek je orangnye… dah ade teman lelaki ke belum nie

    1. bro xlayak jadi pelindung kepada sesiapa…?? jadi kubu pertahanan leh la kot… dah xlarat nak bergerak dah

    2. masih xmampu la zati,

      bro xlarat nak lari mahupun nak berlawan… so baring je la, jadi kubu pertahanan he..23x

    3. tak lama lagi mampu la tu:)

      hahahah..boleh pulak eh…pelindung tak semestinya tau berlawan ataupun lari. sifat yg penting. even bila dia protect diri kita dri utk perkara yg kecik pun dah kira melindungi 🙂

    1. memang negara kita sudah tidak selamat. pembunuhan, rogol dan segala gejala terjadi sana sini

      kesedaran dari masyarakat perlu ada

  1. kejadian ni berlaku di tempat aku… budak ni sekolah kat sekolah kebangsan Sri Skudai 1.. huhu mengucap panjang aku.. aku tau pun sb kecoh kat kelas aku kawan2 budak ni cerita.. yela kawan diorg kene bunoh.. huhu

Leave a Reply

Top