You are here
Home > Bersama BroFramestone > Fitrah Manusia Bersama BroFramestone > Kadangkala Elok Jaga Kain Sendiri

17,423,194 total views, 5,015 views today

Kadangkala Elok Jaga Kain Sendiri

Orang melayu ini,

Memang hakikinya suka menjaga tepi dan dalam kain orang. Sehinggakan kain sendiri tak terjaga.

Kadangkala elok jaga kain sendiri dari dok sibuk-sibuk menjaga kain orang lain.

Lagi-lagi bila part mencanang cerita.

Bagai dia sorang je tahu cerita sebenar. Orang lain dok percaya apa yang dikatakan.

Sedangkan kenyataan, bro yang berkain pelekat nie pun xsampai hati nak selak lebih-lebih kain sendiri. Dia pula yang lelebih.

Jika tak tahu hujung pangkal. Elok tanya pada yang sepatutnya. Bukan buat cerita dengan fakta yang tidak lengkap dan mendoakan yang buruk berlaku dalam hidup bro.

Bicara Bro : Bro tak perlu nak berlagak angel ataupun berlakon di depan orang. Bro tunjuk the truth skin bro sendiri.

Walaupun nampak bro nie nakal dan suka mengambil kesempatan pada yang sepatutnya.

Tetap ada juga yang percaya “bukan semua orang sebaik bro rupanya”, ada yang lagi teruk dari bro. Fikir-fikirkan sebelum orang lain meludah bro atau korang sendiri terpaksa menjilat ludah sendiri.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

27 thoughts on “Kadangkala Elok Jaga Kain Sendiri

    1. he…23x alin pernah pakai kain pelikat ke…?? ke pakai kain batik…

      kalau terlondeh alin jangan risau… bro kan ade…

      nak amik kain pelikat ini buat cover

    1. he…23x kain hilang xpe lagi… nie terlondeh… sampai orang lain nampak benda yang xsepatutnya…

      tetapi dia masih gak xsedar

    1. boleh saja.. nk masuk dalam ken pun boleh.. tp pastikan time tue bro xpakai kain tue

  1. jom check kain sendiri…mana lah tahu dah koyak rabak kan..huhu

    ala biarlah la bro diorang nak check kain bro tu..sebab kain diorang dah jadi alas kaki..diorang nak pinjam kain bro tu buat payung plak..hehehe

  2. hmm..bese la bro..mulut org mmg payah nak ttp. biasanya org mcm tu ada ‘PHD’ yang terlalu tinggi.

    sumtime, the best thing is buat tak tau je..nnt dia penat dia brenti la..janji bro dan keluarga tau bro siapa yg sbnrnya.

    1. hmm..pedulikan je kata org bro..sbb bila nak terlalu fkrkan dan ambik port sngt kata2 org yg berunsur negative ni tak guna. sdhny kita yg makan dalam.

Leave a Reply

Top