You are here
Home > Review Bersama Bro Framestone > Juvana tv3 – Episod Akhir

17,420,336 total views, 2,157 views today

Juvana tv3 – Episod Akhir

Peh…!!!

Memang feeling la layan episod terakhir Juvana di tv3.

Sampaikan orang yang call bro pun kena marah dengan Bro.

Rupanya ada sesuatu yang disembunyikan oleh warden dari pengetahuan Datuk Wira.

Dalam masa yang sama, ramai juga yang terlibat dalam komplot menggunakan nama sekolah untuk kepentingan peribadi.

Apa-apa pun Cikgu Ariffin lakonan Beto Khusairi [Bro paling miat lakonan dia] walaupun pada asalnya wataknya lebih kearah watak yang tidak disukai.

Tetapi akhirnya dia menunjukan dirinya yang sebenar.

Masalah rumah tangga yang beliau hadapi tidak sedikit pun mempengaruhi integriti beliau sebagai pemegang amanah sebagai pendidik.

Tetapi di tikam ketika menyelamatkan cikgu Zakiah.

Si Botak masih tidak berpuas hati dengan Daim.

Dan akhirnya beliau menikan Daim.

Cikgu Azmee juga mula menunjukan taringnya. Dimana beliau mula berniat untuk merogol Cikgu Zakiah bagi menutup mulut supaya perkara sebenar tidak sampai kepada pengetahuan pihak berkuasa.

Botak..!! Mu jangan join…Kamu tue bawah umur lagi.

Warden Raja pula mengugut pelajar-pelajar dengan pangilan palsu yang beliau buat kepada pihak polis




Fuhh Suspen dah nie.

Cikgu Azmee mula perasan dengan tingkah laku warden yang agak mencurigakan.

Warden mula hapuskan satu persatu bukti yang ada, bagi memudahkan.

Tetapi semuanya tidak berbaloi. Sebab Cikgu Ariffin dah buat laporan polis dan menceritakan perkara sebenar.

Dan akhirnya Botak baru sedar bahawa selama ini beliau dipergunakan oleh Warden dan segala kesalahan ditujukan kepadanya.

Segala tuduhan keatas Daim ditarik balik dimana pembunuh sebenar telah diberkas.

Daim kemudian dilepaskan.

Botak pula mula diterima oleh rerakan & beliau kesal dengan apa yang terjadi termasuk tindakan bodoh beliau selama ini.

10 tahun telah berlalu

Daim kembali sebagai pengajar di Sekolah Wira Bakti.

Bicara Bro : Cerita apa pula yang akan ganti cerita Juvana?

Baju merah, tangan berapi macam buat magik je. Pelakon tue pulak? Macam ku kenal je

 

 

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

31 thoughts on “Juvana tv3 – Episod Akhir

    1. Tetapi memang terbaik la…

      Bro tengok cerita nie memang tak duduk, berdiri je memanjang

    1. Memang ramai yang minat… Bro minat pun sebab Beto berlakon..

      Cuma tak nampak wataknya hidup di situ… Macam wujud tak wujud je

  1. ending y xlogik…ada ke warden lokap xkena tgkap..siap bole ttp pntu pagar lg last polis blah..pttnya dorg pn kena tgkp jg la..

Leave a Reply

Top