You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Fenomena Buat Duit Dengan Blog Melanda

17,425,031 total views, 6,852 views today

Fenomena Buat Duit Dengan Blog Melanda

Bro perasan,

Sekarang ini rata-rata blogger fokus buat duit dengan blog.

Dah macam fenomena la pula.

Ada yang menjadikan ianya sebagai side income dan kadangkala sebagai main income.

Tayang income riban-riban.

Sedangkan kenyataan, income tersebut hasil kumpul berbulan lamanya. Sanggup tipu pembaca semata-mata nak dapatkan populariti.

Ada beberapa blogger bertanya kepada bro,

Eh, betul ke si polan dapat riban-riban baru-baru ini dari syarikat teeeeetttt….

Jawapan Bro : Memang la betul, tapi benda tue berbulan-bulan dia kumpul. Nak dapatkan berjuta pun boleh. Tapi tengok la berapa lama kamu kumpul.

Koman-koman pun baru beribu dah cash out. Takut dah berjuta nanti syarikat black list akaun kamu. Burn cam tue.

Ada sesiapa nak berbicara pasal perkara ini?

Jika ada, kongsikan dengan pembaca blog bro di ruangan komen entry ini.

Jika rasa panjang sangat, bro galakan korang buat entry terus je pasal ini. Dan jangan lupa backlink entry tersebut ke entry ini.

Jika ada. Bro akan listkan entry korang dibawah ini untuk dikongsikan bersama πŸ™‚

  1. ..
  2. ..
  3. ..

Bicara Bro : Bro memang fulltime blogger. Duit nak sara hidup bro memang dari blog. Jangan la korang bersikap negatif dan menhancurkan periuk nasi bro.

Bro cuba mencari rezeki yang halal dari blog.

Jika korang buat juga, jawap di akhirat kelak. Bro sanggup berlapar dan terseksa. Tetai bro tak sanggup lihat orang lain berusaha buat bro lapar dan terseksa.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

66 thoughts on “Fenomena Buat Duit Dengan Blog Melanda

    1. Tak mustahil tu boleh buat duit dengan blog sebanyak 12 juta.. πŸ™‚ Sebenarnya bergantung kpd diri sendiri dalam menyampaikan nya.. Mmg blh dapat ribu riban, kot2 itu hanya accumulated income jer.. πŸ™‚

  1. salam bro..
    bab cri duit dalam blog ni..biasa la.. tp yg bro cakap pasal tayang duit riban2 tu.. sbenarnya newbie jek wat mcm tu.. otai2 xde rasenye.. (yeke?).. kira mcm kipas2 duit jgk la ni.. tp sebenarnya bro la hebat.. sbb bro boleh buat blog jd main income.. maknanya mmg banyak bro dpt dari blog kan.. hehehe.. tunjuk la skit bro cara tu.. hehe.. just kiding..

    p/s: kalo nak kasi cara tu boleh gak..

    1. w’salam

      nak buat ape tayang2.. karang orang cukai mahupun perompak datang serang karang…

      so elok xpayah tayang kan huhu

      caranya senang je… hasilkan blog yang terbaik.. bukan blog copy paste…

      jika nak keberkatan dalam pendapatan tue

    2. Ooo..mcm tu ke.. tp tak kan xde teknik2 yg baik bro.. contoh macam SEO ke.. mgkin bro ade teknik yang hebat..

      p/s: dah mcm nak mintak teknik jawab periksa SPM plak.. hehehe

    3. bro pun xmahir SEO lagi.. tapi boleh la…

      cuma bro xpandai nak menulis artikel yang menarik yang mampu menjana SEO terbaik dalam masa yang sama mampu menjana pendapatan

  2. tu la..sampai ada aku tgk, ada org baru je buat blog, dah berkira-kira syarikat mana die patut pilih untuk letak iklan..hahaa..padahal blogging bukan all about money..:D

    1. layan churp2 dengan cara “himpunan kisah lawak” confirm ipad pun boleh dapat he..23x

  3. Berbanding dengan blogger yang tayang duit aku lagi
    rasa lemas dengan kemunculan blogger2 baru yang tak sabar2 nak dapat duit hasil dari blogging.
    tak berusaha tapi impikan duitlak..then memburukan blogger lain untuk kepuasan sendiri

  4. masih lagi susah nak buat blog sebagai sumber pendapatan..nak buat side income pun tak lepas lagi…memang tak layak cari duit dengan blog la gamaknya ni..banyak nak kena belajar dari bro ni..hehe

    1. if dapat 20sen pun tetap income juga…

      bro pun dapat sikit je sebulan.. xde la gempak mana pun.. cukup untuk makan minum bro je

    2. tu la pasal…kalau dah boleh sara diri tu dah ok la tu bro…saya ni dari dulu dok 1.50 je la..haha…

  5. buat duit dengan blog?

    rasanya masa masih belum sesuai kot kalau bagi aku..
    sebab still student lg..
    xda banyak masa sangat nak fokus dalam blogging jer..

    kalau part time blogging may boleh lah..
    lagipun masih baru lagi dalam dunia blogging ni..

    banyak lgi yg perlu dipelajari..
    hopefully ble belajar bro nanti..hehhe

    1. ramai je student yang buat duit dengan blog…

      ada seorang budak form 4 MRSM… buat blog time cuti je.. tapi tiap2 bulan dapat 500USD

      umur dan kerjaya bukan penghalang

      nanti bro akan kongsikan sedikit demi sedikit ek

    1. ade je… ramai pula tue.. cuma bro malas nk petik nama.. sendiri mahu ingat la kan…

      ok juga.. jangan hadiahkan periuk je… beras sertakan sekali

    1. boleh aje… xsalah… pastikan niche blog terbaik la.. baru berbaloi pakai innity…

      jika tidak… just kuar default iklan je la..

Leave a Reply

Top