Bro perasan,

Sekarang ini rata-rata blogger fokus buat duit dengan blog.

Dah macam fenomena la pula.

Ada yang menjadikan ianya sebagai side income dan kadangkala sebagai main income.

Tayang income riban-riban.

Sedangkan kenyataan, income tersebut hasil kumpul berbulan lamanya. Sanggup tipu pembaca semata-mata nak dapatkan populariti.

Ada beberapa blogger bertanya kepada bro,

Eh, betul ke si polan dapat riban-riban baru-baru ini dari syarikat teeeeetttt….

Jawapan Bro : Memang la betul, tapi benda tue berbulan-bulan dia kumpul. Nak dapatkan berjuta pun boleh. Tapi tengok la berapa lama kamu kumpul.

Koman-koman pun baru beribu dah cash out. Takut dah berjuta nanti syarikat black list akaun kamu. Burn cam tue.

Ada sesiapa nak berbicara pasal perkara ini?

Jika ada, kongsikan dengan pembaca blog bro di ruangan komen entry ini.

Jika rasa panjang sangat, bro galakan korang buat entry terus je pasal ini. Dan jangan lupa backlink entry tersebut ke entry ini.

Jika ada. Bro akan listkan entry korang dibawah ini untuk dikongsikan bersama :)

  1. ..
  2. ..
  3. ..

Bicara Bro : Bro memang fulltime blogger. Duit nak sara hidup bro memang dari blog. Jangan la korang bersikap negatif dan menhancurkan periuk nasi bro.

Bro cuba mencari rezeki yang halal dari blog.

Jika korang buat juga, jawap di akhirat kelak. Bro sanggup berlapar dan terseksa. Tetai bro tak sanggup lihat orang lain berusaha buat bro lapar dan terseksa.