You are here
Home > Bersama BroFramestone > Apa Yang Anda Boleh Buat Jika Bertembung Dengan Hantu Penanggal

17,411,038 total views, 2,567 views today

Apa Yang Anda Boleh Buat Jika Bertembung Dengan Hantu Penanggal

Terfeeling pula layan cerita Penanggal di Astro sampai terbawa-bawa ke facebook.

Korang tahu ke Hantu Penanggal itu apa?

Hantu penanggal ini,

Yang terbang dan hinggap di bumbung rumah dimana terdapat ibu mengandung nak melahirkan anak.

Mereka merupakan manusia yang mengamal ilmu.

Bila mereka bertukar menjadi Penanggal, kepala mereka akan berpisah dari badan dan terbang bersama perut dan usus-ususnya mencari mangsa sebagai habuan ilmu yang mereka miliki.



Mengikut kata Mummy Nemo,

Dekat Sabah, dorang panggil hantu balan-balan.

Apa yang anda boleh buat jika bertembung dengan Hantu Penanggal di tengah jalan?

Nak tahu ek? Meh layan bro dan Mummy Nemo mengarut memalam ini 🙂

MN : Hantu balan-balan pandai senyum.
Bro : Mana tau dia pandai senyum ek?
MN : Pi lah tengok..hehehee… Nanti dia senyum dengan bro..hehee

Bro : Die senyum ada makna
MN : Makna apa dia bro..? Nak berkenalan agaknya hehehe
Bro : He..23x Dia nak buat love bite dekat leher bro bagi keluar darah semua

MN : Hebat tu bro…Kalau dekat tengah jalan jumpa cam tu.. amacam ya…. heheeee
Bro : Dia nak bergambar dengan bro dan nak masuk dalam facebook.
MN : Heeeeeee
Bro : Die tahu bro nak masukan gambar dia dalam blog bro

MN : Ada saja bro ni.. Kalau Mummy Nemo yang jumpa.. fingsan!!!!! hahahaaa

Bicara Bro : Entry sesantai sebelum lelap.

Nak tidur tak boleh stress-stress. Nak didodoikan dan dimanjai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

28 thoughts on “Apa Yang Anda Boleh Buat Jika Bertembung Dengan Hantu Penanggal

  1. femes la hantu penanggal tu kalo jumpe bro.. jumpe retis kann.. nanti dia kasi peace lagi time bergambar. dia tau bro nk masukkan dlm blog. :p

    1. he..23x die nak kasi peace cam mne.. jari dan tangan pun xde dah he…23x

      mahu xmasuk dlaam blog..

      entah2 blog korang pun ade masa cerita pasal nie

      “blogger mati dibunuh Penanggal” he..23x

    1. he..23x kalau la HTC nie leh amik gambar hantu, dah lama bro simpan HTC nie xnak pakai memalam

  2. Teringat masa bertembung dengan penanggal tahun 1998 dulu. Terkedu aku dengan member aku bila bertentang mata dengannya..huhu

  3. kata org kalau nak hapuskan hantu penanggal ni..kene sembunyikan badan dia sebelum kepala dia balik ke badan…kalau kepala dan badan tak dapat nak bercantum semula sebelum subuh, then akan terhapus la penanggal tu. Tapi tak tahu la betul atau tak info ni..

  4. amboii..tak nampak dpn mata bleh la kata..skali dah jumpa nnt kot tak cukup tanah nak lari..kehkehkeh

    psst, kalo tak sbr nak dibelai dan dimanja, cepat2 la carik peneman tido..lalalalalal

Leave a Reply

Top