You are here
Home > Bersama BroFramestone > Semua Orang Nak Suami Macam Seth Tan

17,413,759 total views, 2,154 views today

Semua Orang Nak Suami Macam Seth Tan

Bro boleh katakan ramai perempuan yang kaki layan cite Nora Elena nak suami seperti Seth Tan lakonan Aaron Aziz

Tetapi berapa ramai yang sanggup bertahan seperti Nora Elena?

Honestly speaking,

Perempuan memang suka berangan dan berfantasi macam tue.. Bila dapat suami or pasangan yang kurang sikit, mula rasa tidak puas hati.

Bro bukan nak hentam perempuan.

Kadangkala lelaki sendiri tidak mampu jadi seperti mana yang korang nak n idamkan terutama jika korang bandingkan dengan Seth Tan..

Cuba korang bandingkan dengan watak Que Haidar dalam cerita Lagenda Budak Setan.

Pe2 pun jangan la terpengaruh dengan cerita yang pelakonnya hensem/cun sedangkan mereka berlakon dan menghayati watak dalam skrip je.

Bro pernah jadi yang terbaik,

Cuma bro tidak mampu jadi yang terbaik time dia memerlukan bro. Bukan setiap masa bro mampu jadi yang terbaik.

Tolong la percaya pada qada’ & qadar. Kita hidup dalam realiti. Kita manusia biasa, mana mampu jadi yang terbaik buat semua.

Bicara Bro : Yang terbaik, bila kita menerima seseorang itu seadanya dan hukan mintak lebih dari kemampuannya.

Jika mampu, itu rezeki anda. Jika tidak, jangan salahkan mereka

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

44 thoughts on “Semua Orang Nak Suami Macam Seth Tan

    1. kenapa orang nak suami macam seth tan ? sebab dia kacak ? yang kacak susah nak jage. hah lagi ? sempurna dari semua segi. tak..sempurna itu bosan. mesti nak ade kelemahan sikit walaupun sebesar zarah. barulah seimbang…

    1. Dia xcantik, tetapi menarik pada bro he..23x ops.. heliza sorang je di hati bro πŸ™‚

    1. semua orang mampu berangan, dan ada angan2 yang menjadi kenyataan…

      tetapi ramai juga yang berangan tak sudah

  1. Tak dinafikan,kebanyakkan mmg nak yg sempurna.Tp masing2 kena igt la..kalau niat pn tak betul…apa2 benda pn boleh berlaku dlm hubungan tu kan?Kalau btul2 syg,kita takkan pernah kisah tentang cantik/hensem atau tak..gemuk/kurus atau tak…semua bergantung kat niat masing2..

    1. yup betul… ada masa cuba tengok entry yang bro publish hari ini…

      terbaik, 10 ciri pasangan terbaik buat anda…

  2. saya tak tengok kisah tu…
    dari sinopsis nya saya rasa macam sangat susah nak mati jumpa lelaki mcm seth tan…
    dan watak nora tu sangat tak kemas…kata asal dari kampung, sembayhang tak tinggal tapi pakai skirt hehe…

    1. he…23x mungkin ada benda yang tersirat yang dorang nak tunjukan kepada penonton supaya tersedar..

      nanti nak buat satu entry khas pasal benda nie

  3. lakonan dan realiti banyak perbezaan. Jadi kita perlu pandai menilainya. Yang elok jadikan panduan yang tak elok tu jadikan pengajaran.

    Tak minat sgt nak layan cerita ni..tgk first two episod..pastu tgk two last episod..hehe

  4. suka quote bro tu..

    “Yang terbaik, bila kita menerima seseorang itu seadanya dan hukan mintak lebih dari kemampuannya.

    Jika mampu, itu rezeki anda. Jika tidak, jangan salahkan mereka”

    cinta yg sebenar adalah bila kite terima pasangan kite seadanya.. bkn senang nk cari tu..

    wp si dia sy tak macam seth tan.. tp dia jauh lebih baik drpd seth tan dan yg terbaik buat sy.. dalam apa pun keadaan.. πŸ™‚

    1. baru bukak email..hehe..time kasih bro sudi buat entri tu..sy kalau bab entri ttg hati dan perasaan ni mmg suka sgt.. πŸ˜€

    1. Dan juga dikurniakan seorang kenalan blogger yang lagi hebat dari seth tan kan he..23x

      terima kasih untuk pujian tue..

      terharu bro [perasan]

  5. hmm..kalo ina la kn..xnk la suami cam seth tan..de ke manusia yg perfect g2..hihi..cte nora elena tu spatutnye bimbing huby dier..yg msuk islam..ni x..si seth tu yg tercari2 ilmu tu sndiri..bg ina,crite tu biase je..

    1. penangan memang dah power, pengisian pun ok, kesedaran dengan kenyataan je xde..

      semua pakat nak berangan2 je

  6. kenapa cerita mcm ni main org ckp bukan2.? he’s too perfect lah and so whtever..bukan ke cerite korea+jepun lg romantik tahap dewa!!kire kdg2 ok gak dorg wat story mcm ni ala2 nak buat style cam cite jepun+korea..just kdg2 maybe dorg silap pdg bab keagamaan kita..tang nora elena jenis smbhyg tp seksi tu maybe perlu diperbaiki..bukan maybe harus+wajib diperbaiki!!

  7. honestly speaking, takde lah romantik sgt seth tan tu. tu kira biasa je tu, cuma bila ada scene bagi bunga banyak2 je kot perempuan nampak seth tan tu romantik. yang adegan2 lain tu biasa2 je, tanggungjawab seorang suami

  8. btol tu bro..hidup dalam alam realiti ni tak seindah alam fantasi. kita boleh nak idamkan macam2 perkara, tapi kena ingat apa yang diidamkan tu mustahil dan mungkin amat sukar utk didapati. especially bila melibatkan hati perasaan dan manusia.

  9. Sy x pun. Serius sy xtau camner prmpn bley nmpk Aaron Aziz tu hot. N serius sy xtau ada cieta Nora Elena kalo mmbr2 kat fb xde yg letak sbg status.

Leave a Reply

Top