You are here
Home > Bersama BroFramestone > Post Moterm Progress Blog BroFramestone Sepanjang Bulan Mei 2011

17,456,069 total views, 8,538 views today

Post Moterm Progress Blog BroFramestone Sepanjang Bulan Mei 2011

Good Bye May. Welcome Junaidah eh June…

Di sini bro ingin kongsikan progress bulanan perjalanan blog bro yang memang tak boleh blah jauh.

Kita mulakan dengan info trafik,

Trafik tidak terkawal, dan bro kehabisan bandwidth lebih awal dari biasa. Maka terpaksa upgrade hosting untuk mengelak perkara ini terjadi dilain masa. So lepas nie, xpayah nak risau pasal bandwidth lagi

Dan ada beberapa hari trafik kadangkala naik dan kadangkala turun pada hari-hari tertentu.

Alexa Rank [worldwide] : 129, 966 [bulan lepas – 153, 399]
Alexa Rank [Malaysia] : 618 [bulan lepas – 667]
Page Rank : 3 [xberubah-ubah]

Dari segi jumlah komen yang diterima, agak kurang berbanding bulan lepas.

Mungkin kesan pertambahan silence reader & stalker.

Di sini merupakan senarai pengomen tegar di blog bro sepanjang bulan mei :-

  1. Puteri Kasih
  2. RerameUngu
  3. SiManis
  4. OrangLidi
  5. EkspresiRuang
  6. Wazy
  7. AliaRosli
  8. Reezluv
  9. ZaMir
  10. NaimulFirdaus

Sesudi la korang melawat blog dorang. Mana tahu dorang sudi menyemak di blog korang juga.

If korang nak menyemak di blog bro, Bro amat mengalukan. Insya’lah blog bro sentiasa kemas untuk korang melepak πŸ™‚

Imbasan Mei 2011.

1- Bro telah memenangi tempat ke – 5 contest affiliate untuk bulan 4

Hadiah yang bro dapat adalah : Pakej Hosting + Free Domain [MyGold] bernilai RM100

[Bro nak tolak pada harga RM80, jika ada yang berminat boleh roger bro sebelum 20/6/2011] – lihat info disini.

2- Birthday bro πŸ™‚

Ramai yang wish dekat facebook dan twitter. Dekat blog bro xde pula yang wish he..23x

3- Bro terima cheque dari Exabyte yang mengiklan di blog bro.

4- Bro terima payment dari Youthsays [says.my] dan bro juga buat cash out lagi. [terima pada hari birthday bro]

5- Bro terima cheque dari Churpchurp [terima pada hari birthday bro]

6- Bro terima cheque dari UTHM untuk talk yang bro berikan awal bulan 4 dulu [terima pada hari birthday bro]

7- Dapat email dari Maxis10 berkenaan dengan Review HTC Desire S

8- Bro terima advertorial dari Shell.

Wah bulan Mei, memang bulan rezeki murah bagi bro.

Bicara Bro : Ada sesiapa yang nak mengiklan di blog bro? Jika ada, sila hubungi bro di blog ini. Insya’lah bro akan cuba reply secepat mungkin.

Income innity bro boleh tahan gak la bulan lepas.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

46 thoughts on “Post Moterm Progress Blog BroFramestone Sepanjang Bulan Mei 2011

  1. tumpang tanya..abg ni org tg malim ke? penah turun tasik proton tak?? haritu jumpe sorg ni, muka macam abg…pakai baju merah, lepak tepi tasik smbil minum n makan goreng pisang…huhuhu

    1. boleh je nak tanya.. tiada masalah?

      Yup orang Tanjung Malim, kenkadang turun gak. Maybe hari nie turun sana jika tidak hujan…

      alamak,

      sudah kantoi makan goreng pisang tepi tasik he..23x

    2. Takpe.. akan datang akan ada gathering lagi lagi dan lagi… masih ada masa lagi πŸ™‚

      oh study dekat sana ek..

      balik sini, roger2 la bro ek.. adeh.. macam mane leh cam bro ek

  2. dtg semakkan blog bro haha eceh waah murah rezeki bro moga2 selalu lah dimurahkan rezeki yea bro hehe ^_^ berkat usaha bro juga kagum ngn bro ni

    1. Harapnya macam tue la kan

      Susah nak cari rezeki.. tetapi jika kita berusaha, pasti ada.. asalkan bukan berusaha ke jalan yang salah..

      bro biasa2 je

    1. alhamdulillah,

      bulan nie bro xpasti macam mane.. hope tetap dimurahkan juga πŸ™‚

    1. boleh saja..

      bro bukannya kedekut nak kongsi ilmu dengan korang kan…

      lagi2 pada mereka yang setia bersama blog bro ini

    1. otai..?? burger otai memang sedap, dan ianya membuka perluang kepada belia bumi putera dalam membaiki ekonomi diri he..23x

      thank cik pana.. πŸ™‚

    1. rezeki bro biasa2 je.. xde apa2 yang istimewa πŸ™‚

      baik hati ke..?? murah hati ada la kan

    1. Bro dah heboh selama seminggu pasal tue.. Bro dapat invitation dari UTHM…

      ramai je yang jumpa bro hari tue.. mungkin tiada rezeki kot πŸ™‚

  3. oooooo.nama bro syukri rupanya..ehehe..tahniah bro.alhamdulillah rezeki bro melimpah ruah.ape kate kongsi dengan sahabat bloggers?amacam ? eheeee πŸ˜›

    1. la.. xtau ke..??

      dekat blog bro belah atas tepi.. bawah pic bro tue ade je bro tempek nama bro huhuhu

      anyway thank sesangat.. kongsi ape ek..??

  4. padi makin berisi main tunduk..bro disenangi sbb u’re too humble..like like like..hehe

    bile la agaknya dpt jumpe bro lg..
    *psst : ecah tgh menganggur ni..ade job roger k..;p

Leave a Reply

Top